Karepovac nije prošao tehnički pregled

Iako je prošli tjedan na odlagalištu Karepovac bio zakazan tehnički pregled, do njega nije došlo jer se predstavnik izvođača - nije pojavio. Gotovo četrdesetak osoba koje su uključene u proces obavljanja tehničkog pregleda uzalud je stiglo na Karepovac. Ne zna se kad će doći do ponovnog pokušaja obavljanja tehničkog pregleda koji je preduvjet za dobivanje uporabne dozvole za istočni dio odlagališta, ističu iz stranke Pametno.
- "Uskoro će pred splitsko Gradsko vijeće doći Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita za odlagalište otpada Karepovac u kojem se konačna visina odlagališta sa sadašnjih 106, penje na 115 metara nadmorske visine. Nažalost, ta visina samo što nije dosegnuta, a nakon toga se otpad više neće smjeti odlagati na vrh. Ako se uskoro otpad ne počne odlagati na novoizgrađenu sanitarnu plohu, nećemo imati gdje s njim. Neka gradonačelnik Andro Krstulović Opara i zamjenik Nino Vela objasne našim sugrađanima što se na Karepovcu događa? Zašto tehnički pregled nije obavljen i kad će se obaviti?“ pita se gradski vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić.
Kapacitet nove sanitarne plohe je 1.000.000,00 metara kubičnih, nastavimo li odlagati dosadašnjim tempom najkasnije za pet godina popuniti ćemo kapacitete Karepovca, piše Dalmacija Danas.

Izvor: Dalmacija Danas

Povezani članci

Who's Online

We have 402 guests and no members online