Kraljevstvo za strijelca!

NK OmišNK OMIŠ – NK PRIMORAC 1929  0:0 (0:0). U prvom dijelu mreže se nisu tresle ali gledali smo dopadljivu utakmicu izjednačenih i korektnih protivnika. Omiš je prvi priprijetio s nekoliko poluprilika (Šarić, Rogošić), a Primorac je nastojao preko desne strane doći u prigodu ugroziti Baučića, što im je i uspjelo u nekoliko navrata. No obrana Omiša (Knezović, Juričić) dobro je obavila svoj zadatak. Bilježimo i gužvu nakon kornera Primorca, te par dobrih proigravanja Gudelj Velage i Vuletića na jednoj, te Šarića, Bašića i Žilića na drugoj strani, prodore Vuletića, Pivčevića i Tomića, no sve bez konkretnijeg učinka. Gola ili kakve "mrtve" prilike u prvom dijelu nismo vidjeli. Za prava uzbuđenja nije trebalo dugo čekati. Već u 48. minuti Omiš je imao dvije odlične prilike za vodstvo. Udarac Jure Žilića poslije gužve u petarcu u posljednji je trenutak Perica izbio u korner, a nakon kornera odlično je odapeo Bašić no pogodio je dobro postavljenog igrača Primorca. Omiš pritišće, igra se pred golom gostiju, no promjene rezultata nema pa nema ...

III HNL - JUG

19. kolo

Omiš, 6. ožujka 2010.
Stadion "Anđelko Marušić – Ferata"
Gledatelja 250.

Sudac: Ante Elez (Vranjic) – 7
Crveni karton: Ivica Lizatović u 88. (drugi žuti)
Strijelci: -
Najbolji igrač: Marin Knezović (Omiš)


NK OMIŠ – NK PRIMORAC 1929   0:0  (0:0)


Piše: Mladen Banović

Lijepu je prigodu potom imao Omiš. Iz prekida nabacuje Bašić, u petercu glavomet: Žilić prosljeđuje do Knezovića čiji udarac prolazi tik uz vratnicu. Na drugoj strani Juričića je prevario Vuletić, no Knezović odnosi loptu i rješava situaciju.

Igra se otvoreno. Domaćin odlučnije nastoji doći do vodstva. Nakon prodora Žilića i odličnog proigravanja Šarića, lopta ne dolazi do Plešnara kojeg je u šesnaestercu povukao stoper Primorca da ne prihvati loptu. Dovoljno za jedanaesterac? Ne za dotad odličnog suca Eleza.

Najbolji priliku imao je Jure Žilić koji je zapucao prema praznom golu, nakon što je Perica zaplivao u prazno, no na putu prema golu loptu je zaustavio Mrčela i prilika je otišla u nepovrat. Potom je i Primorac imao svoj set (polu)prilika s istom završnicom kao i Omiš.

U završnici Omiš je krenuo na sve ili ništa, svjestan da si ne može dopustiti gubitak domaćih bodova. Iz jednog ubačaja Žilića Toni Biuk je odlično zapucao no loptu koju su sviu vidjeli u golu Perica je sa same crte vratio u igru.

I kako to već biva iz brze kontre Primorca koja se razvila po lijevoj strani gosti su skoro poveli. Nakon prodora Plazonića lopta je u šesnaestercu Omiša došla do natračlog Smilovića koji se neometan malo spetljao, pa uputio udarac kojeg je Baučić uspio obraniti. Mrtva prilika Primorca otišla je tako u korner. Do kraja Omiš je napadao, bilo je još nekoliko opasnosti pred Pericom, no rezultat se nije mijenjao.

Dobra utakmica u Omišu u kojoj su falili samo golovi. Domaćin može žaliti za bodovima koje nije osvojio, a koji će mu nasušno trebati ako želi pobjeći s začelja, a Primorac je uspio u svojoj nakani, vratiti se u Stobreč čiste mreže.

 

jure žilić

 

NK OMIŠ

Baučić (6,5), Bešlić (6,5), Juričić (6,5), Knezović (7) (od 89. Bartulović - ), Rogošić (6,5), Tomić (6,5), Plešnar (6,5), Žilić (7), Šarić (6) (od 77. Biuk 6,5), Bašić (7), Pivčević (6,5)

Trener: Slobodan Škorić


NK PRIMORAC 1929

Perica (6,5), Batinić-Olujić (6,5) (od 87. Šaran - ), Galić (6,5), Mrčela (6,5), Vuleta (6,5), Jurjević-Škorpinić (6), Plazonić (6,5), Pokrajčić (6,5), Batinić (6) (od 70. Lizatović), Gudelj Velaga (7), Vuletić (6,5) (od 75. Smilović 6)

Trener: Ivica Raič

Povezani članci

Who's Online

We have 241 guests and no members online