Orkanovih devedeset!

NK Orkan nekadNK Orkan - 90 godina nogometa u Dugom Ratu” središnji je događaj koji se zbio posljednjih dana, a privukao pozornost skoro svih žitelja dugoratske općine i ne samo njih. U prepunom mjesnom hotelu nazočne je pozdravio načelnik općine Jerko Roglić, a o povijesti kluba koji je osnovan 1918. godine je govorio tajnik Dalibor Franolić koji je, između ostalog, kazao: - Godine 1972. Orkan među prvima osniva Pionirsku školu čiji su osnivači bili pokojni Ivo Devčić i Marinko Ivetić i već iz prve generacije škole stasali su prvoligaški igrači Rakela, Petrinović i reprezentativci Tonći Gabrić, kasnije Tomo Erceg, Tonći Žilić... - Klupski životopis “piza” više od 300 stranica ukoričen u vrijednu monografiju “NK Orkan - 90 godina nogometa u Dugom Ratu” autora Jurice Gizdića našeg najboljeg sportskog povjesničara – kazao je Mijo Grabovac, sportski novinar Slobodne Dalmacije ...

90 GODINA ORKANA

Piše: Davor Grgat / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Od onih koji su stvarali klub 1918. od prvog predsjednika Mira Benkovića do današnjeg Ivana Nejašmića Orkan je dokazana “tvornica nogometaša” iz koje su iznikli poznati hrvatski reprezentativci vratar Tonći Gabrić, Tomislav Erceg, prvi Hajdukov topnik sa 124 zgoditka, otkad je hrvatske lige.

Orkanov dres nosili su i malonogometni hrvatski reprezentativci Siniša Alebić i Božo Gabrić, kao i Tonko Pivčević, jedriličarski olimpijac 1960. u Rimu.

Orkan su među inima trenirali i bivši nogometni as Mirko Bonačić, pa Ozren Nedoklan, Antun Lokošek, te izbornik mlade selekcije Irana Nenad Nikolić i brojni drugi – ustvrdio je Mijo Grabovac.

Sve generacije Orkana, te treneri, stručni radnici kao i predstavnici Nogometnog saveza Hrvatske nazočni na ovom skupu, te NK Hajduk, predstavnik NS županije i brojni drugi gosti, na ovoj svečanoj večeri dobili su monografiju Orkana.

U Zabavnom dijelu programa nastupili su članovi KUD Dalmacija iz Dugog Rata.

Povezani članci

Who's Online

We have 175 guests and no members online