EURO 2012: Sretno, Vatreni!

Hrvatska reprezentacijaSasvim se približio start hrvatske reprezentacije na Euru u Poljskoj i Ukrajini. Naša će selekcija prvu utakmicu na europskoj smotri odigrati u nedjelju 10. lipnja, kada će se u Poznanju (20.45 sati) susresti s Republikom Irskom. Potom, 14. lipnja, u istom gradu slijedi utakmica s Italijom, a 18. lipnja u Gdanjsku je na rasporedu završni susret skupine, utakmica sa Španjolskom. Nadamo se da će Hrvatska i nakon toga ostati na Euru, te putovati na četvrtfinalni dvoboj u Ukrajinu ...

POČINJE EURO 2012

Sretno, Vatreni!

Piše: Ivica Pezelj / Sportske Novosti
Izvor:
Sportske Novosti

Hrvatski reprezentativci s pripremama su započeli 16. svibnja. Izbornik Slaven Bilić najprije je objavio širi popis, na kojem je bilo 27 igrača, da bi tu listu skratio na 23, koliko se prijavljuje za Euro.

Hrvatski reprezentativci

Vatreni su glavninu priprema obavili u Rovinju i austrijskom Bad Tatzmannsdorfu, a odigrali su i pripremne utakmice protiv Estonije (3:1) i Norveške (1:1). Pripremne utakmice donijele su, dakle, raznolike dojmove. No, ti nastupi ne moraju ništa posebno značiti.


Raznoliki dojmovi

Prisjetimo li se događaja od prije četiri godine, doći ćemo do nekih sličnosti. Tada je Hrvatska godinu započela splitskim porazom (0:3) od Nizozemske. Ove godine smo u veljači u Zagrebu poraženi (1:3) od Švedske. Generalku uoči Eura u Austriji i Švicarskoj, Hrvatska je imala u Mađarskoj, gdje je ostvarila remi 1:1. Baš kao i u Oslu.

Hrvatska reprezentacija

Znamo što se 2008. događalo na EP-u, bili smo dobri, te došli do četvrtfinala. Neka se povijest ponovi, sa željom da četvrtfinale ne donese onakav šok kakav su nam u Beču priredili Turci.


I Poljaci će navijati za nas

Hrvatska reprezentacija je u Poljskoj, državi u koju će predstojećih dana biti uprti pogledi navijačkog puka. Imat će naši igrači u Poznanju i Gdanjsku navijačku potporu, a oni koji ne budu na licu mjesta, uz televizore će držati palčeve Bilićevim izabranicima.

Nećemo se ovom prilikom baviti prognozama i predviđati hrvatske domete na Euru. Tek ćemo konstatirati činjenicu da Hrvatska nije bez aduta. Dobar dio igrača, Bilić i suradnici imaju važno iskustvo od prije četiri godine. Imaju iza sebe i turbulentne kvalifikacije, u kojima su uspjeli doskočiti nevoljama i slabijim danima.

Hrvatska reprezentacija - prognoze


Zahtjevna skupina

Skupina nam je zahtjevna, u njoj su dvije velike reprezentacije, španjolska i talijanska. U skupini su i čvrsti Irci, s kojima ćemo igrati prvu utakmicu.

Ajmo to najprije odraditi kako spada, osvojiti tri boda i postaviti temelj ambicijama koje nisu male...

Sretno, Vatreni!
 

navijačice

Povezani članci

Who's Online

We have 378 guests and no members online