Mladi nogometaši Orkana oduševili na turniru u Sarajevu

mladi nogometaši OrkanaU Sarajevu se proteklog vikenda (12.-15.01.2012.) održao jaki međunarodni nogometni turnir mlađih uzrasta "Šampion Junior Kup 2012.". Među 24 ekipe iz BIH, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije, Makedonije, Crne Gore pa čak i Libanona, nastupila je i ekipa NK "Orkana" iz Dugog Rata sa dva uzrasta, generacija 1999.-2000. i generacija 2001.-2002. Mladi dugoraćani su se voljom ždrijeba našli u teškim skupinama. Prolaz u drugi krug bila je teška zadaća. Međutim, kad je počelo natjecanje, naši dječaci su pokazali i dokazali da se mogu uspješno nositi i sa puno jačim i razvikanijim protivnicima. Skoro senzacija turnira, najmlađa ekipa došla je u polufinale gdje je izgubila od ekipe domaćina i na kraju, umorna, zauzela odlično četvrto mjesto! Treba napomenuti da se iza svakog kluba koji je nastupio na turniru nalazio veliki grad, sa solidnom financijskom potporom, velikom grupom roditelja - navijača, predstavnika kluba, trenera... a naš Orkan, što reći, znamo svi u kakvim uvjetima i okruženju djelujemo, bio je "najmanji" klub sa svega četiri navijača. No ništa zato. Utakmice se igraju na terenu, a tu su naši mladi nogometaši ostavili svoje veliko srce i pokazali svima, pogotovo onima među nama koji su govorili da ni ne trebaju ići (manjina) i onima koji uopće niti ne znaju da su naša djeca bila na velikom međunarodnom turniru (velika većina nas), kako se promovira svoje klub i svoje mjesto. Odraditi sedam utakmica u samo 2,5 dana bilo bi prenaporno i za seniore Orkana, a kamoli za naše dječake ...

MLADE NADE ORKANA 

Kićini boysi, mlade nade Orkana, oduševili nastupom na velikom međunarodnom turniru u Sarajevu

Piše: S.H.

Rezultati ekipe NK ORKAN, godište 1999.-2000.:

Sastav: Josip Vidović, Ante Radman, Mateo Trgo, Stipe Ercegović, Marko Jerčić, Gabriel Humačkić, Jure Lozić, Toni Božinović, Marko Katušić, Jozo Ribičić, Branimir Trgo.

mladi nogometaši Orkana

I. kolo:
Orkan - Žarkovo Beograd  3 : 2 (Humačkić, Jerčić, Radman)
Orkan - Župa Nikšić      5 : 0 (Humačkić 2, Ercegović 2, Radman)
Orkan - Kidričevo Ptunj  2 : 2 (Ercegović, Jerčić)
 
Osmina finala:
Orkan - PIK Zemun  2 : 2  (4 : 3)  (Ercegović 2, Jerčić, Radman)
 
Četvrtina finala:
Orkan - Sarajevo  1 : 0  (Ercegović)
 
Polufinale:
Orkan - Šampion Ilidža Sarajevo 1 : 3  (Jerčić)
 
Za treće mjesto:
Orkan - Kidričevo Ptunj 0 : 1
 

mladi nogometaši Orkana


Rezultati ekipe NK ORKAN, godište 2001.-2002.


Godište 2001.-2002. prošlo je svoju skupinu i igralo četvrtfinale u kojem su ispali. S obzirom da sam bila prisutna samo na utakmicama starijeg uzrasta, ne znam sve protivnike i rezultate mlađih uzrasta Orkanaša, tako da mi nemojte zamjeriti na tome. Vjerujem da će netko iz NK Orkan, upoznat s svim rezultatima, poslati iste na objavu uredniku.

Sastav: Duje Balić, Ivan Zemunik, Davor Žilić, Duje Lozić, Karlo Fulgosi, Filip Ivanišević, Lovre Vuković, Nikola Rakuljić, Roko Mladin, Marin Kalac, Ante Kokić.

Moram napomenuti da je ekipa 1999.-2000. godišta bila najmlađa na turniru!
Svi su nastupali samo sa starijim godištem, a naš Orkan s 5 igrača rođenih 1999. a ostalo 2000. godine!

mladi nogometaši Orkana

Također treba istaknuti da su naši momci toliko oduševili sve prisutne da se odmah u prvoj utakmici počelo pričati o njima kao "senzaciji". Toliko su oduševili ekipu Željezničara da su ti momci navijali za njih tako da su nadglasali brojne navijačke skupine roditelja drugih ekipa i veselili se skupa s našima svakoj pobjedi, pogotovo onoj na penale. Njihovo navijanje je ponijelo naše momke da ostvare tako dobre rezultate. Hvala Željo na svemu!

A sad par "off-topic" dojmova. Smještaj je bio vrhunski, oduševio bi čak i najzahtjevnije - hotel "Hollywood",  hrane u izobilju, bazen odličan za relaksaciju poslije utakmica. Sarajevo nas je dočekalo u snijegu, ali nam je raspored bio takav da smo se stigli grudati samo ispred hotela.

mladi nogometaši Orkana

Svaka pohvala organizatoru, upravi i trenerima Orkana, te našem vozaču Bošku koji je nam je bio stalno na usluzi i koji se s nama "strpljivo" smrzavao čekajući nove pobjede. Hvala, hvala Vam lipa!

Bravo Orkanaši, bravo Kićini boysi!

Povezani članci

Who's Online

We have 427 guests and no members online