Proslava prvih 100 godina igranja nogometa pod Mirabelom

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak, 31.5.2019. u 15 sati uveličati će proslavu stotog rođendana slavljenika - NK Omiš. NK Omiš je osnovan 1919. godine pod imenom Komita. Natjecao se pod okriljem Splitskog nogometnog podsaveza sve do 1932. Klub je obnovljen 1945. kao "Športsko društvo Iskra", a od 1955. ponosno nosi ime svog grada - Omiš. Tada započinje i razdoblje najvećih uspjeha kluba, kada je stigla prva zlatna generacija pod vodstvom trenera Joze Sovulja koja je dvaput igrala kvalifikacije za ulazak u Drugu saveznu ligu. Povodom obilježavanja jubileja kluba u izradi je i monografija o prvih sto godina igranja nogometa podno Mirabele.
Uoči proslave i sutrašnjeg spektakla, za kojeg su karte rasprodate, reprezentativci su u četvrtak u 17 sati trebali održati otvoreni trening te tako razveseliti sve omiške školarce kojima je nastava zbog posjeta reprezentacije u četvrtak bila skraćena, a u petak je i nema! No "jesen u svibnju" i jaka kiša upropastili su veselje mališana i njihovih roditelja, ali i trening reprezentacije, koji je nakon 20-ak minuta odoljevanja pljusku prekinut. Najveći pljesak s novih i starih tribina dobio je, očekivano, njihov Ivan Perišić, koji je s izbornikom Zlatkom Dalićem položio vijenac u spomen na poginule branitelje iz Omiša i okolice. Sedmorici njih danas se služi misa zadušnica u 19 sati u crkvi Sv.Mihovila. Na terenu na Ribnjaku nije bilo ozlijeđenih Rebića i Rakitića, a izgleda da je malo virozan i Bradarić. Svi ostali su spremni za sutrašnju revijalnu utakmicu i za nadolazeću kvalifikacijsku utakmicu u Osijeku protiv Walesa.
Naravno, osim mladih navijača kvart Ribnjak na Priku je pun i policije i "ljudi u odijelima" sa slušalicama u uhu. Sinoć je pod okriljem noći išaran veliki plakat dobrodošlice "repki" uz magistralu na kraju Duća. Policija je izdala priopćenje o privremenoj prometnoj regulaciji u kvartu te objavila što je sve zabranjeno, jer, kažu, da je dolazak nogometne reprezentacije Hrvatske u Omiš - "događaj visokog rizika". S obzirom na zategnute odnose HNS-a i navijača Hajduka, a u Omišu i okolici ih ne fali, policija "puše i na hladno".
- Sto posto sam uvjeren da incidenata neće biti. Ovo je mali grad, sredina. Slavimo sto godina kluba. Nadamo se da će nam i Hajduk doći u rujnu. Nas ne zanimaju tenzije, to neka se rješava. Ovo je nešto drugo. Ovo je Hrvatska. U našem klubu su svi hajdukovci i uvijek će to biti. Na tribinama će biti i žene, djeca, pozvali smo i Hajduk... - smatra Vedran Kovačić, predsjednik NK Omiš, te dodaje - Ovo je najveća utakmica u povijesti kluba i grada! Narodna fešta. Iako je ovo revijalna, prijateljska utakmica, ovo je najveći uspjeh u povijesti kluba. Dočekat ćemo naše reprezentativce, svjetske viceprvake, gospodina Dalića, našeg Ivana Perišića... San snova!

Proslava prvih 100 godina igranja nogometa pod Mirabelom

Priredio: Mladen Banović

Omiš - Repka

Sportske Novosti s tipkovnice Jurice Radića donose priču o tome kako se nogometni Omiš pripremao za "the" utakmicu. Pročitajte...

Ante Vitaić

Omiš - Repka


A ovako je bilo prošlog ljeta u Omišu ...

Doček Perišića u Omišu
  Foto: Zvone Kujundžić

vatreni doček Perišiću i Rebiću

Doček Perišića u Omišu

Doček Perišića u Omišu

Doček Perišića u Omišu

Doček Perišića u Omišu

Doček Perišića u Omišu

Doček Perišića u Omišu

omiš

Povezani članci

Who's Online

We have 125 guests and no members online