Filmovi 'Ranjena' i 'Trg' pobjednici 7. FMFS-a

Projekcijom filmova izvan konkurencije i dodjelom nagrada za najbolje filmove završio je 7. Festival mediteranskog filma Split. Zbog lošeg vremena, prvi put svečana završnica nije održana u ljetnom kinu Bačvice, nego u zatvorenom, u kinoteci Zlatna vrata. "Veliku udicu" za dugometražni film podijelili su ravnopravno španjolski film "Ranjena" (La Herida) i egipatski "Trg" (The Square). Odluku je to žirija kojega su činili menadžer Transilvania Film Festivala Cristian Hordila, redatelj Nebojša Slijepčević te novinar i književnik Renato Baretić. "Udica" za kratkometražni program "Ješke" je otišla u ruke redatelja Borisa Poljaka za film "Autofokus" ...

ZAVRŠIO 7. FMFS

Filmovi 'Ranjena' i 'Trg' pobjednici 7. FMFS-a

Izvor: DalmacijaNews

Dojmove jedinstvenog Festivala, koji se prometnuo vjerojatno u broj jedan događaj u Splitu je podijelio i direktor Alen Munitić.

- Zadovoljan sam Festivalom, imali smo odličnu posjećenost. Već nakon pola Festivala prešli smo prošlogodišnju posjećenost. Imamo odlične rezultate u našem novom kinu (u Galeriji umjetnina), što nam je posebno drago jer smo ga pokrenuli da bismo promovirali hrvatske filmove - kazao je direktor Festivala Mediteranskog filma Split ne skrivajući zadovoljstvo koliko mu je drago što publika iz godine u godinu sve više podržava Festival.

Veliki pljesak zaslužuje cijela ekipa Festival mediteranskog filma Split koji je bez puno pompe pokazao kako se odlične stvari mogu napraviti u gradu pod Marjanom!

Povezani članci

Who's Online

We have 197 guests and no members online