Počinje Festival mediteranskog filma Split

Festival mediteranskog filma Split će svoj prvi jubilej proslaviti ovog petka u 21.30 sati na plaži Bačvice besplatnom projekcijom pustolovnog klasika "Goubbiah", kojeg je francusko-talijanska produkcija prije više od pola stoljeća snimala na Braču, podbiokovlju, Hercegovini...

Izvor: Fmfs.hr

Ovogodišnji festival će se službeno otvoriti projekcijom libanonskog filma "A gdje sada?“ u subotu u 21.30 u ljetnom kinu "Bačvice“. Već od nedjelje kreće cjelodnevni program i radionice koje će trajati sve do 9. lipnja, a detalji o projekcijama, rezervacijama i cijenama ulaznica mogu se pronaći na fmfs.hr.

Novost koju od ove godine uvodi FMFS su "Filmske ćakule posli plaže" na kojima će zainteresirani građani svakog dana u 18 sati u Villi Rosina moći popričati s gostima koji u Split dolaze osobno predstaviti svoje filmove.

Besplatna projekcija na plaži Bačvice.

Petak, 1. lipnja 21:30 h

Goubbiah // Goubbiah, mon amour
Redatelj: Robert Darene
Francuska, Italija / France, Italy / 1956 / 90'


Angažirani, socijalno osviješteni filmovi forte su FMFS-a od njegova prvog izdanja.

5. FMFS

Katalog jubilarnog, petog FMFS-a skriva niz zvučnih filmova koje su "mediteranovci" pobrstili s trpeze A festivala poput Venecije i Berlina. Marko Njegić, filmski kritičar Slobodne Dalmacije pogledao je šest najzvučnijih. Pročitajte ovdje kako su ga se dojmili.


Kvalitetni hrvatski dokumentarci

FMFS 5 prikazat će i niz vrlo dobrih hrvatskih dokumentaraca. Titulu najgledanijeg na ovogodišnjem festivalu mogao bi ponijeti “Brda 21 000 Split“ Silvija Mirošničenka.

Svakako valja preporučiti i “Marijine“ Željke Sukove, “Nije ti život pjesma Havaja“ Dane Budisavljević, “Blokadu“ Igora Bezinovića, "Astralis: Institucija" Igora Neljaka...

Mlada Splićanka Bruna Bajić, pak, predstavlja film “Hrvatska rapsodija: Maksim Mrvica“.

Povezani članci

Who's Online

We have 249 guests and one member online

  • admin