Rukomet (Ž): Orkanašice vodile do 50. minute..

RK OrkanŽRK VRANJIC - RK ORKAN  17:13 (7:9). Utakmicu je osim vodstva Dugoraćanki do 50. minute utakmice i potonuća poslije toga, što je rezultiralo pobjedom favoriziranih domaćih cura, nažalost obilježila i teška povreda naše Marine Banović. U 33. minuti susreta, u trenucima napada Vranjičanki Marina je s krila oborila jednu protivničku igračicu. Pri tome su obje pale na pod, Marina prva, a Vranjičanka na nju. I to tako da ju je nažalost svojim laktom (nenamjerno, naravno) udarila u glavu i praktički zakucala za pod. Prekid je trajao 10-ak minuta i pri tome je bio vidljiv jedino veliki hematom poviše lijevog oka. Međutim, naknadim pregledom u bolnici snimka je pokazala frakturu lubanje na desnoj strani. Danas je već Marina bolje, dobro se osjeća, pozdravlja sve svoje suigračice (i igračicu Vranjica za koju zna da nije kriva za ozljedu) te  poručuje svima da će se vratiti na teren još bolja nego što je bila. A mi svi zajedno želimo da to bude što prije, jer nam zdrava, spremna i onako za rukomet raspoložena Marina jednostavno treba. I nedostaje! Marina, sretno! ...

 RUKOMET (Ž)

SOLIN. SD Bilankuša, 26.11.2011.
2.HRL-jug, 10.kolo

RK VRANJIC – RK ORKAN 17:13 (7:9)

Izvor: rkorkan.com

To je prva šteta. A druga je ona u kojoj je krajnji rezultat iskazao naš poraz. A igrale smo skoro 50 minuta odlično! Možda i najbolje u cijeloj polusezoni. Istina početak je pripao Vranjičankama (bilo je 6:3 za njih u 15. minuti), ali samo zbog toga jer smo promašile jedan sedmerac, pogodile 3 stative, odnosno prečke i imale 2 tehničke greške.

Tada se nešto prelomilo: Mladena je “zaključala” svoja vrata, a u igri je nadahnuta Rake preuzela dirigentsku palicu. Kraj nje je odlično igrala Vinka uz već standardne Mirju i Lucu. U obrani su rodice “Zadranka” Ivana i Marina bile praktički neprelazne. Rezultat takve igre je i vidljiv: do odmora smo primile samo jedan gol, a postigle 6.

rk vranjic - rk orkan

Drugo poluvrijeme smo počele u istom stilu: čak smo vodstvo i povećale na tri razlike (u 43. minuti je bilo 12:9 za nas). Nažalost, nakon već opisane Marinine nesreće, ostale smo bez dovoljno kvalitetnih igračica sa klupe koje su mogle odmoriti one koje su do tada iznijele glavni teret.

Trener gostiju je čestim izmjenama, nerijetko i po dvije igračice, podižući na taj način tempo igre pokušao utjecati na našu kvalitetnu igru. I nažalost, u tome je uspio. Još u 50. minuti je bilo 2 razlike za nas (13:11), a tada su kola za nas krenula nizbrdo. Sa nedostatkom snage, dozvolile smo i vratarki domaćih da se razbrani, promašili smo nekoliko zicera i sedmeraca. I vrlo važno, u tim trenucima su i suci napravili nekoliko grešaka na našu štetu. 

Rezultat svega je da mi više nismo dale gol, a primile smo ih 6 te na taj način ostale bez bodova. A šteta! Jer veći dio utakmice smo igrale više nego dobro, borile smo se i u obrani i u napadu, kvalitenom igrom nismo dale prije utakmice papirnatim favoritkinjama iz  Vranjica da  rezultatski to i dokažu.

rk vranjic - rk orkan

Ali, duža klupa (ukupno 7 različitih igračica Vranjica su postigle zgoditke !), velika razlika u iskustvu u njihovu korist (one su 2-3 godine starije od nas  te imaju u prosjeku 80-100 utakmica više od naših mlađih igračica), te nekoliko odluka sudaca na našu štetu su ipak presudili.

Ali nema veze, ovo je ionako sezona u kojoj mi stječemo iskustva i što bude više ovakvih utakmica to je bolje. Za naše bolje sutra! 

RK “VRANJIC”
Andabak, Baković, Milovac 1, Marić-Banje, Maretić 1, Boko 9 (4), Đuran 1, Lončar 1, Bešker 2, Čubelić, A.Jerković 2, Škomrlj, J.Jerković, Buljan

RK “ORKAN”
Delić (15+3), Šćurla, Podgornik, I.I.Banović 1, Čulić 6 (3), M.Ercegović 2, V.Mimica , I.S. Banović, Čikotić, Balić, A.Mimica, M.Banović 1, L.Ercegović 3, Ribičić, Pecić, Pelivan

Suci: Mate Milić i Ante Stipandžija (oba Šibenik),
Nadzornik: Vladimir Šerić (Split)

Povezani članci

Who's Online

We have 65 guests and no members online