Borbena pono.. pobjeda Orkanašica

orkan - zadarRK ORKAN - ŽRK ZADAR  26:24 (10:10). Uz veliku želju i još veću borbenost dugoratske rukometašice su na kraju postigle zasluženu pobjedu. Iako sam tijek utakmice nije dao naslutiti ovakav sretan kraj, nijednog trenutka nismo gubile nadu da možemo pobijediti. Počele smo, za nas već uobičajeno: promašenim sedmercem (ukupno 3 i to sva tri tako da smo promašile okvir gola!?!), nerealiziranim kontrama i velikim brojem tehničkih pogrešaka (ukupno 12 od kojih su Zadranke 9 pretvorile u lagane pogotke) ...

RUKOMET (Ž)

Solin, GSD Bilankuša, 10.03.2012.
2.HRL-jug, 15.kolo

RK „ORKAN“ Dugi Rat – ŽRK „ZADAR“ Zadar  26:24 (10:10)

Izvor: rkorkan.com

RK „ORKAN“:
Delić (12 + 2 obrane), I.Banović 2, Čulić 8 (4), M.Ercegović 2 (1), V.Mimica 2, Čikotić, Grubiša (2 obrane), Balić 1, Žižić, A.Mimica, M.Banović 7, L.Ercegović 3, Ribičić, Merćep, Pecić 1, Pelivan

ŽRK „ZADAR“:
A.Dujmović, Opsenica 7 (1), Nekić 4, Vujević, Mutić 1, M.Dujmović, Šare 3, Maruna, Rudić, Rončević 3, Zekanović 6

rk orkan

Uz veliku želju i još veću borbenost na kraju smo postigle ipak zasluženu pobjedu. Iako sam tijek utakmice nije dao naslutiti ovakav sretan kraj, nijednog trenutka nismo gubile nadu da možemo pobijediti. Počele smo, za nas već uobičajeno: promašenim sedmercem (ukupno 3 i to sva tri tako da smo promašile okvir gola!?!), nerealiziranim kontrama i velikim brojem tehničkih pogrešaka (ukupno 12 od kojih su Zadranke 9 pretvorile u lagane pogotke).

Još nam se u 8. minuti ozlijedila Mirje (ponovo zaigrala tek sredinom 2. poluvremena i to samo u napadu). Kada tome pridodamo odsustvo ozlijeđene  Šćurle i virozu Luce, onda svi zajedno moramo reći jedno veliko hvala Mladeni koja nas je svojim obranama u prvom poluvremenu zadržala u igri. Ali i dalekometnim projektilima Marine koje je suparnička vratarka samo pogledom ispratila.

rk orkan

Srećom, to je trajalo samo prvo poluvrijeme, jer u drugom poluvremenu je , barem što se nas tiče izašla jedna druga ekipa. Sara i Vinka su u obrani doslovce zatvorile desnu stranu napada Zadranki, Rake i Ivana su u obrani bile neprelazne, Mladena je nastavila sa uobičajenim odličnim obranama (a svoj jednako dobar doprinos dala je i Kate) i da nije bilo 7-8 olako primljenih golova  uzrokovanih brzim izvođenjima centra u trenutku naših zamjena Mirje u fazi obrane pobjedu smo mogle osigurati i ranije.

Ovako smo u posljednjih 2 minute ušle sa prednošću od 3 gola ali i sa manjkom od 3 igračice. Ipak smo tako brojčano oslabljene uspjele postići 2 gola (i primiti 3) te postići zasluženu pobjedu.

rk orkan

I za kraj, namjerno ostavljamo slijedeću činjenicu: sve prije nabrojano bi najvjerojatnije bilo uzalud da nije bilo veličanstvene igre „kraljice“ Marine Banović. Ova naša najmlađa igračica  svojom igrom koja je više ličila na jednu iskusnu internacionalku i to jednako izvrsno i u obrani i u napadu a ne na nekoga tko tek stiče prva iskustva, je najzaslužnija za ovu pobjedu.

Prije samo 3,5 mjeseca ona je na ovom istom parketu doživila tešku ozljedu, a prije samo 15 dana tek počela trenirati. I već postala naša najbolja igračica! A njezin repertoar je svestran: šutevi sa 10 i više metara koje protivničke vratarke samo pogledom isprate, golovi sa krila i pogotovo sa crte kao pivot kojeg savršeno „hrane“ loptama Rake i Luce za nju su već uobičajena stvar. A u obrani svojom visinom, angažmanom i poticanjem suigračica je jednako tako vrlo važan faktor. A tek će u svibnju imati 15 godina!?!  

rk orkan

rk orkan

rk orkan


suci: Mate Milić i Ante Stipandžija (oba Šibenik),
nadzornik: Joško Perdić (Split).

Povezani članci

Who's Online

We have 566 guests and no members online