Nema pauze za mlade kadetkinje Orkana

RK OrkanRK ORKAN - RK VRANJIC  8:10 (3:7)
ŽRK SINJ - RK ORKAN  17:16 (10:9)
Pauza između dva dijela prvenstva ne znači da su zamrla sva sportska zbivanja na rukometnom igralištu "Streljana" u Dugom Ratu. Trenira se i dalje, takoreći bez pauze. Ako i seniori-ke malo pauziraju, mlađi uzrasti naših rukometašica i rukometaša marljivo odigravaju utakmice svojih liga. U okviru 2. kruga HMKRL-jug dana 15.01.2012.g. u Solinu, u GSD "Bilankuša" odigralo se 4. i 5. kolo 1.HMKRL-jug za rukometašice. Protivnice naših mladih Orkanašica su bile ekipe RK "Vranjic" i ŽRK "Sinj". I nažalost, obje utakmice su izgubile. Ali, ipak su zadovoljne! I to stoga jer su igrale protiv ekipa koje su na prošlom prvenstvu RH osvojile treće (Vranjic), odnosno četvrto (Sinj) mjesto. Ekipa koje u svojim redovima imaju najbolju vratarku, desno krilo i najbolju vanjsku igračicu (Vranjic) te pivota i najboljeg strijelca (Sinj) na tom istom završnom turniru za prvaka Hrvatske. Protiv ekipa od kojih su u tekućem prvenstvu Županije izgubile sa 9 odnosno 7 golova razlike. A danas su mlade rukometašice Orkana uz malo sreće mogle čak i pobijediti, odnosno osvojiti najmanje bod. Bilo je gusto, ali, idemo redom ...

RUKOMET (Ž)

Solin, SD Bilankuša, 15.01.2012.
1.HMKRL-jug, 2.krug

Zadovoljne, iako poražene

Izvor: RK Orkan

RK „ORKAN“ Dugi Rat  -  RK „VRANJIC“ Vranjic  8 : 10 ( 3:7)

RK OrkanOva utakmica je definitivno za nas počela prerano. Jer, kako drugačije tumačiti situaciju da smo prvi gol dale tek u 18. minuti pri rezultatu 7:0 za Vranjičanke i to iz sedmerca? Tada su se neke od nas malo trgle i do kraja poluvremena postigle još 2 gola i svele tu razliku na malo prihvatljiviju.

U drugom poluvremenu sjajna Šćurla  kojoj su se pridružile i sestre Mimica te povremeno Sara i Marija, uspjele su čak ostvariti i pozitivan rezultat, ali ukupno gledavši ipak nedovoljno za konačan rezultat. Sve to za Lucu još uvijek je bilo prerano tako da smo ovu utakmicu u napadačkoj fazi igrale praktički bez nje. Uglavnom, uz odlično suđenje zaslužena pobjeda Vranjičanki. 

RK „Orkan“
A.Mimica (12 + 2), Šćurla 4 (4), A.Ercegović, Tokić, Ribičić, I.Banović, V.Mimica 2, Merčep 1, K.Banović, Pecić 1, Čikotić, L.Ercegović,Balić

RK „Vranjic“
Baković, Teklić, N.Buljan, Ljubičić 7 (2), Jerčić, Milovac 2, Ivić, Škomrlj, Muslim 1, Čubelić, Marković, I.Buljan, Andabak

Sutkinje: Mirjana Bekavac (Sinj) i Željana Franić (Solin)
Nadzornik: Marko Mucić (Split)


RK Orkan


ŽRK „SINJ“ Sinj  -  RK „ORKAN“ Dugi Rat  17 : 16 ( 10:9)


Fenomenalna utakmica! Sa izvrsnim pojedincima na obje strane. Iznad svih je bila Luce! Kakav repertoar šuteva ta cura ima: golove je postizala iz sedmeraca (svaki put različito), iz kontri, iz prolaza, sa desnog krila, iz koraka te iz skok šuteva sa 10-ak i više metara kada se činilo da „stoji“ u zraku.

Pridodajmo ovome i da je u obrani izvrsna. A tek Antica: brani penal, kontre, udarce sa krila, iz vani, sa crte, ma fenomenalno! Kada im pridodamo odličnu Vinku, te nešto manje efikasne ali ništa slabije Merčep i Saru, kao i u obrani odličnu Šćurlu, te za ono malo vremena koje je provela u igri izvrsnu Mirjam onda možemo još jednom zaključiti da smo igrale fenomenalno!

Nažalost, sve to nije bilo dovoljno da pobijedimo Sinjanke ili barem uzmemo bod. U tome su nas osim odličnih protivnica kod kojih smo izvrsnu Vrdoljak svele na samo jedan gol iz igre, a Plazibat na sporednu ulogu, na neki način svojim dvostrukim kriterijima na našu štetu (prednost kod postignutih golova odnosno 3-od 8- dosuđena nepostojeća sedmerca protiv nas) spriječili sudački par koji su cjelokupno gledavši bili jedini slabi dio ove fenomenalne utakmice.

U rezultatskom smislu još uvijek žalimo što lopta iz Lucinog šuta sa 10 metara u posljednjim sekundama koja se odbila od visokog bloka Sinjanki i dodirnila vratnicu sa vanjske strane nije završila u mreži. Tada bi zadovoljstvo bilo potpuno.

RK Orkan

Ovako, treba ovaj mini turnir zaključiti slijedećim činjenicama: razliku u kvaliteti između Vranjičanki i Sinjanki s jedne strane  i nas smo svele na minimum. Danas smo definitivno dobile Saru i Merčep kao one na koje se možemo osloniti te Mirjam kao vrlo kvalitetnu zamjenu. Stoga,kada nam krila budu još malo efikasnija, kada nam satnica bude odgovarala, kada nam se vrati „kraljica“ Marina (možda već za slijedeći krug?) onda možemo slobodno reći: Budućnost je naša!

A  najbliža budućnost je želja svih nas u klubu da se plasiramo na završnicu prvenstva Hrvatske koje se igra krajem ožujka. Za takav plasman potrebno je osvojiti 3. mjesto u našoj skupini. Ako „računamo“ da su na prva dva mjesta Sinj i Vranjic, naša pobjeda protiv ekipe „Split 2010“ (koju smo u prvenstvu Županije već pobijedile) u slijedećem krugu 12.02.12.g. bi nam trebala biti dovoljna za ostvarivanje tog  željenog povijesnog rezultata.

A u to smo svi uvjereni!


ŽRK „Sinj“
Vuković, Plazibat 2, Vrdoljak 6 (5), Vuleta 1, Kovačević 1, Pletikosić 1, Pupić, Škalić, Runje, Botica, Macan 3, Radović 1, Budić 2 (2),Radonja

RK „Orkan“
A.Mimica (14 + 1), Šćurla, A.Ercegović, Tokić, Ribičić, I.Banović, V.Mimica 2, Merčep 2, K.Banović, Pecić 2, Čikotić, L.Ercegović 9 (3), Balić, Nerer 1

Suci: Mario Lovaković i Joško Perak (oba Split)
Nadzornik: Marko Mucić (Split).

Povezani članci

Who's Online

We have 111 guests and no members online