Dugoratske rukometašice slave 55 godina ženskog rukometa u Dugom Ratu

Dugoratske rukometašice u subotu, 6. rujna 2014. svečano će proslaviti 55. godišnjicu igranja ženskog rukometa u Dugom Ratu. Obilježavanje godišnjice održati će se u sklopu tradicionalnog turnira "Boris Leksić" koji počinje u subotu u 16:30 sati na rukometnom igralištu "Streljana". Biti će ovo prilika da se opet na igralištu okupe generacije rukometašica dugoratskog kluba RK "Orkan", te da se najzaslužnijima za razvoj ženskog rukometa podjele priznanja i zahvalnice. U 55 godišnjoj povijesti rada i takmičenja kroz klub su prošle mnoge generacije igračica. Najveći rezultatski uspjeh kluba je ulazak u Prvu Hrvatsku B-ligu, a najveći nedostatak neimanje sportske dvorane zbog čega se sve službene utakmice moraju igrati izvan Dugog Rata. Danas u raznim selekcijama kluba trenira i igra stotinjak igračica, a prvi sastav se uspješno natječe u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi - jug. S posebnom zahvalnošću dugoratske rukometašice prisjetiti će se i danas svog legendarnog trenera Borisa Leksića, od milja zvanog barba Leksa, kojemu su posvetile i svoj tradicionalni turnir.

RUKOMET

Dugoratske rukometašice slave 55 godina ženskog rukometa u Dugom Ratu

Piše: Mladen Banović

RK orkan Dugi Rat

Prema dostupnim podacima 1959. godine odigrana je prva službena rukometna utakmica pod imenom DTO Partizan koje je 20-ak godina kasnije promijenjeno u RK Orkan pod kojim imenom i danas djeluje.

Prvu generaciju igračica činile su: Marija Lozić, Matija Bešlić, Mira Vrećko, Draga Vojnović, Mila Tomaš, Kate Čepić, Neda Zemunik, Zlata Šarolić, Mirka Rudan, Irena Srdanović, Ružica Katurić, Palma Bradarić, Ivanka Periš, Majda Lozić, Melita Karninčić i Anka Klarić (prezimena igračica su djevojačka prezimena). 

55 godina

Povezani članci

Who's Online

We have 194 guests and one member online

  • admin