2.HRL: U derbiju najmlađih seniorki slavile Dugoraćanke

rk orkan
RK ORKAN – ŽRK TROGIR  21:19 (10:8). U utakmici dviju zasigurno najmlađih ekipa u Liz(g)i (Dugoraćanke su ipak nešto mlađe), ostvarena je više nego zaslužena pobjeda. Iako su Orkanašice utakmicu počele bez Jele i Šćurle, te Ivane S.Banović i Vinke Tokić, te nedovoljno oporavljenih Vinke Mimice i Marine Banović, ništa ih nije omelo da daju sve od sebe i ostvare toliko željenu pobjedu na domaćem parketu Solinske Bilankuše ...

2.HRL-jug, 6. kolo.
Solin, 17.11.2012., GSD „Bilankuša“, gledatelja 30

RK ORKAN – ŽRK TROGIR 21:19 (10:8)

Izvor: RKOrkan.com

S druge strane su nešto starije Trogiranke predvođene odličnom mlađe kadetskom reprezentativkom (1998.godište) M.Ećimović i na krilima zasluženo osvojenog boda u prošlom kolu protiv vrlo dobrih Kaštelanki to isto željele. Ali, danas nam ni jača ekipa od njih ne bi mogla ništa. A i kako bi kada smo sve, naglašavamo SVE igrale odlično.

Evo nekih podataka: Mladena je jednostavno zaključala svoja vrata sa 16 (52%) obrana iz igre ali i 4 (80%) obranjena sedmerca; Čika je odigrala utakmicu života i to podjednako dobro i u napadu i obrani; Marija je na desnom krilu bila samo za nijansu slabija (šut 3/4), Marina jednako uspješna u skok šutu ali i sa crte, Vinka kao prava kapetanica osim lavovske borbe u obrani u napadu je dodala 3 asista  i izborila 1 penal; Ivana je svojim blokadama u napadu omogučavala vanjskoj liniji da bude uspješna, pridodavši tome i 4 izborena penala dok je u obrani bila neprelazna.

Za kraj smo ostavili Lucu na kojoj su trogiranke izmjenjivajući se svih 60 minuta igrale flastera. I pored toga ona je uspjela 3 puta upotrijebiti svoju „haubicu“ sa više od 10 metara, proći kraj cijele zone ili na neki treći, četvrti način okruniti svoju odličnu igru.

Naravno, da je i sama igra bila dosta kvalitetna i rekli bismo na neki način i rezultatski neizvjesna. Naime, svaki puta kada bismo se mi malo odvojile (10:6 ili 13:8), svojim odličnim obranama i bačenim kontarama Ećimović je vraćala utakmicu u neizvjesnost. Tako su u 50 minuti čak i povele sa 15:14 i tada se činilo da ćemo teško do bodova..

Ali, trener Grubiša povlači odličan potez: Marina se priključuje Ivani na crti (igramo sa dva pivota) i slijedećih 7 minuta smo kao pravi orkan „otpuhale“ trogiranke. Naime, u tom periodu smo postigle 7 a primile svega 3 zgoditka, tako da smo u samu završnicu utakmice ušle sa dovoljnom prednošću koju ni primljeni gol 3 sekunde prije kraja nije ugrozio.

A onda? Nakon sveopćeg veselja i radosti odlično su nam legli topli sendviči i piće kojima smo nagrađeni od uprave za ova 2 nova boda.RK „ORKAN“ Dugi Rat – ŽRK „TROGIR“ Trogir 21:19(10:8)

RK „Orkan“:
Mladena Delić (16+4), Anamarija Čikotić, Ivana I. Banović 1, Mirjam Nerer, Vinka Mimica, Ana Čikotić 4, Petra Balić, Antica Mimica (1), Marina Banović 4 (1), Lucija Ercegović 9 (3), Ivana Ribičić, Marija Merćep 3;trener: Zlatko Grubiša
- sedmerci: 4/6
- isključenja: 6 min

ŽRK „Trogir“:
Magdalena Ećimović, Mirjana Runtić 1, Ivana Katinac, Petra Alajbeg, Nina Stenić, Anamarija Goleš 8, Maja Sunara, Nives Jakus 4, Dajana Boban 1, Marina Šalov 3, Marija Grga 1 (1), Klaudija Palada, Tea Vukić, Silvia Vukman 1;trener: Ante Burger
- sedmerci: 1/5
- isključenja: 4 min

Ljudi u crnom: Mirjana Bekavac (Sinj) i Željana Franić (Solin), Nediljko Stančić (Šibenik).

Povezani članci

Who's Online

We have 156 guests and no members online