2.HRL-jug: Orkan - Sinj 13:36

OrkanašiceRK ORKAN - ŽRK SINJ  13:36 (8:13). Nemoćne. Baš tako: Sinjanke su toliko bolje od nas da smo većinu utakmice izgledale nemoćne! A i kako ne bi kad smo za protivnice imale prošlogodišnje članice Prve lige, i najveće favoritkinje da i ove godine osvajanjem prvog mjesta to ponovo postanu. Kada tome pridodamo da one u svojim redovima imaju ukupno 9 reprezentativki (juniorske, kadetkinje i mlađe kadetkinje) onda je jasno da je razlika u kvaliteti ogromna. Pri tome valja naglasiti da su mlade Orkanašice igrale sa nedovoljno oporavljenima Vinkom i Šćurlom, a da nam se tijekom utakmice i Marina povremeno loše osjećala zbog čega nije ni igrala više od 20 minuta, kao i činjenicu da zbog privatnih razloga nismo imali nijednu "ljevakinju" odnosno igračicu koja po formaciji igra desno krilo...

2. HRL-jug 2012/2013 - 3. kolo.

27.10.2012.g., Solin, GSD "Bilankuša"; gledatelja 50;

RK ORKAN – ŽRK SINJ 13:36 (8:13)

Izvor: rkorkan.com

Svejedno, počele smo dobro. Čak i povele sa 2:0. Naime, prvo poluvrijeme je nekako uz naše veliko zalaganje i bilo solidno. Luce je zadavala velike probleme obrani Sinjanki naročito najboljoj igračici lige Silviji Masnić koja osim oštrim prekršajima nije imala načina kako je zaustaviti. To je omogućavalo i ostalim našim igračicama da imaju više prostora pa su ga iskoristile i Vinka i naročito Šćurla.

Da su suci bili malo objektivniji mogli su dati i direktni crveni karton K.Vučić, igračici Sinja, zbog grubog potezanja Šćurle za ruku s leđa. Sve u svemu, zbog takve naše igre Sinjanke smo sveli na svega 13 postignutih zgoditaka u prvom poluvremenu.

A onda je uslijedio urnebesan početak drugog poluvremena od strane Sinjanki. Najprije su promijenile obranu iz 5-1 u 6-0 što je nas koje nemamo vanjske pucače, nemamo igru vanjske linije koja bi neprestanim izmjenama mjesta u suradnji sa krilima dovela da ta njihova obrana "pukne" i time rezultira šansom za zgoditak naprosto dovelo u situaciju da ne znamo što i kako odigrati.

Rezultat takve naše "nesnalažljivosti" je bio da su suci opravdano često označavili našu neaktivnu igru u napadu, što bi nas natjeralo u forsirane, a nerezonske šuteve. I onda se kvaliteta protivnica iskazala u potpunosti: takvi naši nazovi šutevi su bili lak plijen odličnih vratarki Sinja koje su odmah bacale kontre, a fenomenalne Čović i Macan su u realizaciji istih bile nepogrešive (ukupno 13 golova iz kontri).

I serijom 12:0 naše protivnice su u tih 17 minuta drugog poluvremena vrlo lako pokazale tko je tko u ovoj utakmici. Naročito u drugom poluvremenu kada su naše sve tri vratarke (inače sve tri odlične na postavljenu igru) bile kao na streljani.

A mi? Mi smo, osim već rečenog opet iskazali svoje stare mane: šut sa krila 1/10, skok šut 4/16, igračica više: dali 4 a primili 8 golova i sve u tom smislu.

Svejedno, iskazana borbenost kod sviju (naročito u prvom poluvremenu) kao i želja za igrom kod "zakrpanih" igračica nam govore da u nama još uvijek "u svići ima ulja" i da će ona u skoroj budućnosti zasjati svojim punim sjajem.

rk orkan

RK "ORKAN"

Mladena Delić (5+1), Marina Šćurla 3 (2), Jelena Balić, Ivana I. Banović, Mirjam Nerer, Vinka Mimica 1, Ana Čikotić 1, Petra Balić (3), Antica Mimica (4), Marina Banović 3 (2), Lucija Ercegović 5, Ivana Ribičić
- sedmerci :4/8
- isključenja: 6 min
 

ŽRK "SINJ"

Marina Budić, Matea Pletikosić, Kristina Vučuć 5 (2), Ema Bilobrk 1, Ljubica Plazibat, Martina Čović 7, Irena Bilobrk 1, Kristina Runje 1, Silvija Masnić 9 (2), Miljenka Macan 8, Marina Botica, Kristina Mihaljević 3 (1), Katarina Budić, Rina Pupić, Kristina Jaković 1
- sedmirci: 4/5
- isključenja: 14 min

Suci: Darko Pejković i Jakov Žugo (oba Split)
nadzornik: Boris Bukurov (Trogir).

Povezani članci

Who's Online

We have 213 guests and no members online