Orkanašice: Igra bolja od rezultata

Protekla dva vikenda odigrano je isto toliko kola županijske lige. Prvo su mladim Orkanašicama u goste došle Vranjičanke (ranije odigrana utakmica 6.kola), prvakinje Hrvatske, koje su zasluženo odnjele doma sve bodove, a onda su mlade Dugoraćanke gostovale u Makarskoj gdje su u rukometnim utakmicama od moguća četiri osvojile samo bod ...

DUGI RAT
Rukometno igralište Streljana,  ŽRL, 6.kolo

Piše: Stjepko Čulić / rkorkan.com
Izvor: rkorkan.com


Ml.kadetkinje: RK ORKAN – RK PETASON &VRANJIC 10:15 (4:9)

Utakmica u kojoj su se gošće nametnule od samog početka, a dugoračanke nisu odgovorile izuzev rijetkih bljeskova. Neinventivan i spor napad koji se svodio na individualne akcije, nije imao šansi protiv dobre obrane gošći..

Sve što su Orkanašice uspjeli napraviti bilo je plod dobre obrane i brze tranzicije iz obrane u napad. Ukoliko nešto u napadu ne promjene, teško će do bodova ubuduće..


Djevojčice A: RK ORKAN – RK PETASON &VRANJIC 18:22 (5:10)

Utakmica u kojoj su Orkanašice igrale protiv aktualnih prvakinja Hrvatske. Sve osim visoke pobjede gošći bilo bi iznenađenje.. i bilo je iznenađenja, nažalost ne i rezultatskog.

Iznenađenje je u tome što su Dugoraćanke odigrale jako dobro i nisu dozvolile gošćama da se opuste već su im stalno puhale za vrat.

Odlična utakmica Ane, Marije, Ele i Ive,.. e da su im se još golovima priključile Lana i Nora (da se razumimo i one su odigrale dobro).. Sve u svemu na kraju svi zadovoljni. Gošće rezultatom, domaće djevojčice igrom.


Ml.kadetkinje: ŽRK HOTELI MAKARSKA - RK ORKAN 17:17 (9:9)

Kako bi se ono reklo: “Utakmica prava prvenstvena“.

Domaće bolje otvaraju utakmicu i nakon sedam minuta vode 4:1, (moramo napomenuti da su u tom periodu Orkanašice uspjele zapucati i 3 sedmerca).

Nakon Time-outa Dugoračanke su ubacile u višu brzinu i odličnom obranom i ovaj put brzim i inventivnim napadom do poluvremena uspijevaju doći do izjednačenja.

U nastavku dobra i agresivna igra obje ekipe koje su se stalno smjenjivale u vodstvu.

U zadnje dvije minute ulazi se rezultatom 16:17 za Orkan i našim napadom. U tom napadu stvaraju višak za desno krilo.. Kate skače, ali odlična Mia Jurčić na golu domaćih brani, odnosno odbija nogom prema centru gdje Rašić prihvaća balun i iz kontre izjednačava.

Do kraja su Orkanašice imali napad, ali nisu uspjele postići gol. Malo je nedostajalo za potpuno iznenađenje jer moramo naglasiti da su zapucali čak pet penala. Uz samo malo više koncentracije bod bi im bi u džepu.


Djevojčice A: ŽRK HOTELI MAKARSKA - RK ORKAN  16:14 (11:6)

A šta reći.. loš start odredio je utakmicu. Nakon početnih 4:1 do poluvremena makaranke povećavaju vodstvo na +5. Tek u nastavku Orkanašice uspostavljaju svoju igru, ali do kraja uspijevaju samo uljepšati rezultat.

Najzaslužnije za pobjedu domaćih bile su vratarka Mia Đuvelek i Nina Jurić koja je postigla 11 golova. Kod Dugoračanki standardno igru su nosile Ana, Marija, Lana i Nora, a nedostajali su samo Elini golovi za iskorak.

Sve u svemu zaslužena pobjeda domaćih jer se utakmica igra 40 minuta, a ne kako su Dugoraćanke danas odigrale samo zadnjih 20.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 163 guests and no members online