Rukomet (Ž): Pobjeda sa 'pomakom'

RK OrkanRK ORKAN - ŽRK TROGIR  22:17 (9:6). U utakmici trečeg kola dugoračanke su pobjedile ekipu Trogira i tako ubilježile nova dva boda na svoj konto. Utakmicu je obilježila ozljeda Mirjane Ercegović (nos), ali i nervozna i isprekidana igra. Iako su domaće tijekom cijelog susreta kontrolirale igru i rezultat, gošće su ipak stigle i zaprijetiti. Na odgovor Orkanašica nije se trebalo dugo čekati, pa su utakmicu mirno privele kraju ...

RUKOMET (Ž)

Solin, GSD "Solin", 08.10.2011.
2.HRL-jug, 3.kolo

RK ORKAN - ŽRK TROGIR 22:17 (9:6)

Izvor: rkorkan.com

Odmah na početku dužni smo objasniti ovaj “pomak”. Naime, u 54. minuti utakmice pri rezultatu 19:16 za Orkan, suci su nam dosudili “pasivan” napad. Tog trenutka jedna igračica “Trogira” (zaboravili smo koja) htjela je što prije uzeti loptu iz ruku naše Mirje. To je napravila tako neoprezno (vjerujemo i nenamjerno) da ju je šakom svom snagom udarila po nosu. Mirje je uz glasan jauk  pala na parket i uhvatila se za lice. A kada je to sve popratila i glasnim plačom svi smo u dvorani osim sudaca (oni su stajali nepomično 15-ak metara daleko kao da se to njih ne tiče) znali da nešto nije u redu.

Ubrzo su sve naše igračice bile oko nje, a naravno i liječnik. Nakon kraće intervencije i koliko-toliko saniranja  ozljede Mirje je uz hladan oblog na nosu sjela na klupu. Tom prilikom joj se i igračica “Trogira” koja je to napravila ispričala. Prve vijesti su bile da je nos slomljen uz pomak hrskavice. Na sreću, snimak u bolnici je pokazao da nema nikakvog loma već se nos samo malo “pomakao” i uz stručnu liječničku pomoć uredno je vraćen na svoje mjesto.

Naravno, svi smo jedva dočekali te radosne vijesti i kada je naša Mirje ušla u autobus nakon pregleda na Hitnoj odjeknuo je gromoglasan olakšavajući aplauz. 

Inače, na utakmicu smo išle psihički dosta dobro pripremljene da će to biti jedna dosta teška utakmica za nas. Za to je bilo nekoliko razloga: Istina da smo u prošlom prvenstvu s lakoćom oba puta pobijedile “Trogir”, ali mi smo ove godine znatno oslabljeni neigranjem čak 6 naših igračica (3 od njih su bile na tribinama; znači li to i njihov možebitni povratak?), suparnice su se značajno pojačale sa 3 nove igračice, a i sude nam sudački par koji Mirji i Raki već u svlačioni daju dva isključenja.

Tako smo i počele: Trogiranke su vrlo lako povele sa 0:2 i1:3. Ali, tada na scenu stupa Mladena i praktički zaključava svoja/naša vrata. Na krilima njezinih ukupno 15 obrana u 1. poluvremenu proigrale smo i mi sve ostale. U tome nas nisu mogli spriječiti niti promašeni sedmerci (5 od 7), niti njihova nešto agresivnija igra početkom drugog poluvremena kada su čak i nakratko povele. Niti suci koji isključuju Mirju jer razgovara sa Rakom, a Raki dva puta oduzimaju loptu zbog koraka koje su samo oni vidli.

Ma NIŠTA nam nitko nije mogao! Sve smo se borile za svoj klub i davale ono najbolje od sebe: Ivana Banović je odigrala možda i najbolju utakmicu karijere , Rake neprelazna u obrani, efikasna u napadu pridodavši i 6 asistencija, za Mirju ne znamo je li bolja kao desni vanjski ili pivot, Vinka odlična u obrani dok je u napadu malo samozatajna ali je ipak imala 4 asistencije, Marina Banović “carica” obrane, Marina Šćurla je pametno iskoristila svojih 5 minuta, Luce odlična u obrani a u napadu efikasna sa svih pozicija. Kate je svoj izvrstan obol dala odmorivši u nekoliko navrata Mladenu i pri tome imala  5 obrana.

Sve u svemu, nitko nam u subotu nije mogao ništa. Dobro psihološki, taktički i fizički spremne ušle smo u utakmicu u kojoj smo dale sve od sebe. Ovu je utakmicu osim već spomenutog “pomaka” obilježila i činjenica da je ona, barem za ovaj dio prvenstva najvjerojatnije značila i posljednju “domaću” utakmicu za Ivanu Banović. Naime, ona odlazi na studij u Zadar te će vjerojatno  teško uskladiti svoje obveze na fakultetu sa našim treninzima i utakmicama.

Svejedno, po obostranoj želji ona i nadalje ostaje našim članom i pomoći će nam u svakoj prilici kada to bude mogla. A do tada : sretno ti na studijima profesorice Ivana!


Subota, 08.10.2011.g.; GSD “Solin”,

II HRL-jug (žene), 3. kolo, gledatelja 150;

RK "ORKAN" Dugi Rat – ŽRK "TROGIR" Trogir   22 : 17  (9:6)

RK "ORKAN"
Delić (19 obrana), Šćurla, Bilić, I.Banović 4, Čulić 5 (1), M.Ercegović 4, V.Mimica, Čikotić, Grubiša (5 obrana), Balić 2, Žižić, A.Mimica, M.Banović, L.Ercegović 7 (1),Ribičić, Pecić

ŽRK "TROGIR"
Ivica, Tomaš, Stenić 1, Goleš 2, Jakus 7 (3), Tukić 2, Čarapina, Šalov 1, Runtić 4, Palada, Vukman, Alajbeg

Suci: Marko Čolović i Ante Taraš, obojica iz Kaštela, nadzornik: Damir Vuković, Podstrana

Povezani članci

Who's Online

We have 535 guests and no members online