Rukomet (Ž): Smrzle se na -9

RK OrkanŽRK SINJ - RK ORKAN  24:15. Mislili smo ovaj izvještaj nasloviti kao "Izvještaj iz Sibira", ali smo se predomislili jer bi to ipak bilo netočno. Jer, tamo bi barem dvorana bila zagrijana, a ovdje, u Sinju nije bila. Naime, vani je bilo – 5 stupnjeva Celzijusa, a u dvorani najviše stupanj, dva manje. I u takvim (ne)uvjetima smo igrali ozbiljan drugoligaški rukomet. Naravno, bilo je nekoliko posljedica Sinjskog rukometnog "Gulaga" čak i rukometašice Orkana navikle trenirati pod zvjezdanim krovom Streljane: Karla je dobila promrzline na rukama (reka bi Đanki: bugance), Maji su na poluvremenu morali masirati prste koliko su bili hladni, Antoniju Voloder su hvatali grčevi u listovima, a najgore je prošla Meri Tomić. Njoj su onako nezagrijanoj u 21. minuti popustili ligamenti ijevog skočnog zgloba. I pored bandaže, zglob je vrlo brzo dobio razmjere trostrukog. Srećom, izgleda nije ništa popucalo. Ipak, do kraja utakmice više nije igrala. A prije toga je netipično za nju, dva puta neometana 2-3 metra promašila okvir gola šutirajući sa 9 m, te to isto napravila pucajući 2 sedmerca. Sve to zbog prakički smrznutih prstiju. Ali, kako nama, tako i domaćinkama, rukometašicama Sinja, jesenjem prvaku lige. Zato, nema više kukanja ni spominjanja Dr.Celzijusa i malog Vakule, vrijeme je da kažemo nešto i o utakmici u kojoj smo uvjerljivo poraženi...


RUKOMET (Ž)

Sinj, GSD Sinj, 15.12.2010.
2.HRL-jug, 11.kolo

ŽRK SINJ - RK ORKAN  24:15

Piše: Stjepko Čulić / rkorkan.com
Izvor: rkorkan.com


RK OrkanOtišli smo u Sinj odlučni da prvakinjama jesenskog dijela pružimo što dostojniji otpor. I u tome smo djelomično i uspjeli. Kao prvo, sveli smo ih na svega 24 gola, inače prosjek im je preko 30, i time pokazali da imamo jednu od najboljih obrana u ligi.

Recimo da smo umjesto 9 što stativa, što zatresenih prečki, postigli zgoditke, onda bi naš otpor bio i nadamo se rezultatski uspješniji. Još da nam je naš prvi topnik Meri Tomić ostala do kraja, to bi sigurno bilo tako.

A ovako.. igra nam se svodila na prolaze i ugrožavanje gola Sinjanki sa 6 metara. To su povremeno uspješno realizirale Antonija Voloder i naročito Mirjana Ercegović, uglavnom sa 7 metara. A kada je Daniela Čulić u 41. minuti dobila treće isključenje nestalo je i posljednje šanse za nešto konkretnije.

Ipak, ima nešto dobro u svemu ovome: kvalitetan nastup mlađih! Tu posebno ističemo (opet!) 14-ogodišnju Luciju Ercegović koja je sa svoja 2 zgoditka, 2 asistencije, jednim izborenim sedmercem i naročito dobrom igrom u zoni pokazala da će nam u nastavku prvenstva biti najveće "pojačanje". Svoj dionice kvalitetno su odradile i mlade nade Žižić, Čikotić i Balić.

detalj s utakmice

Za kraj, ne umanjujući zasluženu pobjedu Sinjanki, kojima ovim putem čestitamo na osvojenom naslovu jesenskog prvaka, moramo par riječi kazati i o ljudima u crnom. O sucima.

 

Par opaski o ljudima u crnom

RK Orkan  postoji više od 50 godina i odgovorno tvrdimo (barem mi koji se toga sjećamo) gore i tendecioznije suđenje nismo u svojoj povijesti imali. Toliko namjernih odluka na našu štetu nisu ljudi u crnom odsudili u proteklih 5 sezona!

Sinjankama je bilo dozvoljeno prekršajem zaustavljati naše igračice unutar 5 metara (da, da, dobro ste pročitali: 5 a ne 6 metara), raditi nerijetko 5-7 koraka, na Mirjani Ercegović napraviti sedmerac obarajući je sa leđa a bez dodatne sankcije u vidu isključenja da je to bilo sramotno. Za rukomet!

Samo dva konkretna dokaza u tom smislu:

suciU subotu je isti „sudački“ par bio i na našoj utakmici sa Metkovićem. I tada je prikom jednog napada Metkovki njihov lijevi bek uskočila u naš obrambeni prostor, šutirala i nakon toga doskočila. Prilikom doskoka, inače neometana, krivo je doskočila i ostala ležati sa bolnim uzvikom.

Kako je u međuvremenu golmanica Kate Grubiša obranila taj udarac naše cure su krenule u kontru i kada je Božana bila sama na otprilike 8 metara od njihovog gola, oni prekidaju igru. Na upit trenera Grubiše zbog čega, suci odgovaraju: Pa zar ne vidiš da je ozlijeđena!?! Inače, srećom, cura se vrlo brzo vratila u igru.

OK, svi smo mi za fair-play, no kada se slično dogodilo u Sinju, prilikom ozljede Meri Tomić koja se više nije vratila u igru, suci su je samo pogledali na podu i pustili igračicu Sinja da postigne zgoditak i tek tada pozvali doktora da joj ukaže pomoć.

Drugi slučaj: Daniela Čulić je treće isključenje dobila tako da je protivničkoj igračici koja je ulazila sa krila "rolala" balun, odnosno praktički udarajući po lopti izbila joj ga iz ruke. "Suci" su je kaznili sa 2 minute, i dodatno ekipu sa 7 metara. Da ne kažemo da je to od ovog prvenstva dozvoljeno, ukazujemo na slijedeće: negdje u 57 minuti je jedna igračica Sinja to isto napravila našoj Božani, samo na visini 8 metara. Dakle, nema govora o sedmercu. Taj dvojac, koji sebe naziva sucima, su dosudili prekršaja, ali, gle čuda (ili?) bez dodatne sankcije isključenja. Zato, između ostalog  držimo da su oni bili tendeciozni i namjerno sudili protiv nas.

Zbog toga, dvojac Ćolović (naročito on) i Taraš proglašavamo neprijateljima kluba. I sa njima nećemo imati više nikakve konakte osim tzv. diplomatskih.

I sve ćemo u okviru svojih mogućnosti i sposobnosti napraviti da barem nama, ako ne i uopće više ne "sude".


RK ORKAN

Voloder 2, Tomić 4 (2), Čulić, M.Ercegović 6 (5), Tukić, Čikotić, Grubiša (11 obrana), Caktaš 1, Balić, Žižić, Podgornik, L.Ercegović 2, Ribičić.

RK SINJ

Budić, Jaković, Vučić, Bilobrk, Plazibat, Ćović 8, Macan, Runje 3, Masnić 3, Gugić 2 , Barać, Mihaljević, Vrdoljak, Poljak 8 (1), Borozan.

Povezani članci

Who's Online

We have 269 guests and no members online