U novu sezonu sa 'dječjim vrtićem'

RK Orkan Dugi Rat

Evo nas na početku još jedne natjecateljske sezone za seniorke. Rukometne sezone za koju možemo slobodno reći da je po mnogočemu specifična. Naime, i ove sezone se nastavlja trend iz prijašnjih godina da istu počinjemo bez nekolicine igračica iz prethodne sezone. I to kakvih igračica: Kate, Mirjo i Rake! Triju legendi našeg kluba! Ovo je prilika da im se još jednom zahvalimo na svemu (a vjerujte, bilo je toga puno!) što su pružile ovom klubu! Srećom za nas, Rake ostaje u klubu da kao trenerica odgaja nove i nove generacije rukometašica dok će nam Mirjo i Kate svojim savjetima kao funkcionerke pomoći u što kvalitetnijem budućem radu. Njima treba pridodati i Saru Pecić, koja se jednostavno zasitila treniranja i igranja utakmica. Nadamo se samo privremeno ...

RUKOMET (Ž)

U novu sezonu sa 'dječjim vrtićem'

Izvor: RKORKAN.com

Orkanašice

A ove koje su da tako kažemo na broju čine ekipu koja je što se našeg kluba tiče sigurno jedinstvena u našoj dugoj povijesti, a možda i šire. Razlog leži u činjenici da smo za ovu godinu registrirali 20 (dvadeset) igračica, a da je prosjek njihovih godina  svega 16 (šesnaest)!?!

Ova činjenica nas čini specifičnima jer u povijesti našeg kluba nikada nismo imali mlađu seniorsku ekipu. Vjerujemo da smo i u svim drugim ligama HRS-a na osnovu ovog podatka jednako tako najmlađe. To su uglavnom cure  koje po svojem statusu spadaju pod kadetkinje a zbog specifične situacije u kojoj se klub nalazi (nedostatak igračica starijih godišta) su naprosto prisiljene natjecati se sa curama koje su nerijetko starije od njih 4-5 godina.

Dakle, u donosu na njih mi stvarno kao da dolazimo iz vrtića. I to "Dugoraćkog vrtića" jer sve smo svoje prve rukometne korake napravile na asfaltu čuvene Streljane. Ali, da znate, nama to i ne pada nešto strašno teško! Sve smo mi spremne i voljne igrati i pri tome dati sve od sebe. Rezultat pri tome nije u prvom planu a ako se on dogodi, naravno da je dobrodošao!

Vjerujemo da ćemo i ove godine pojesti dosta toplih sendviča koje su nam jedina nagrada poslije pobjede.

Nedostatak dvorane za treniranje i igranje domaćih utakmica nas u tome neće omesti.

RK Orkan

Kada već govorimo o nekakvom rezultatu, onda se potiho nadamo istom jedino u Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje (1996. godište). Naime, pod rezultatom smatramo plasman na završnicu prvenstva, odnosno među 12 najboljih ekipa u Hrvatskoj, što bi u rezultatskom smislu bio najbolji rezultat u povijesti kluba.

Nadu da bi tako moglo biti nam daju prošlogodišnji rezultati kada smo samo zbog činjenice da smo većinu susreta igrali bez nekoliko bitnih igračica (ozljede) imali isti broj bodova ali slabiju gol razliku od ekipe koja je ostvarila plasman na tu završnicu.

Stoga, dragi prijatelji našeg kluba, pozivamo vas da nas svojom nazočnošću na "domaćim" utakmicama i pri tome iskazanom podrškom našoj igri pomognete da naša mladost časno obrani dugogodišnji ugled Dugoraćkog rukometa.

A mi ćemo, to još jednom obećajemo svojim angažmanom kako na treningu tako i na utakmici opravdati povjerenje koje nam je dano.

RK Orkan

Povezani članci

Who's Online

We have 225 guests and no members online