Orkanašice 3. i 4. na turniru u Opuzenu

Prošli vikend u sportskoj dvorani u Opuzenu, a u organizaciji Rukometne akademije Balić & Metličić – Opuzen održan je veliki turnir u mini rukometu. Na turniru je sudjelovalo 36 ekipa, po 18 muških i ženskih, podijeljenih u dvije dobne kategorije i to 2002. (po 12 ekipa) i 2003.(6 ekipa). Među natjecateljicama u obje konkurencije nastupale su najmlađe rukometašice Orkana, a u muškoj konkurenciji natjecali su se dječaci Hrvatskog dragovoljca

MINI RUKOMET

Orkanašice 3. i 4. na turniru u Opuzenu

Piše: Stjepko Čulić / rkorkan.com
Izvor: rkorkan.com

Dugoraćani na turniru u mini rukometu

2002. – 3.Mjesto

U grupnom dijelu natjecanja ekipa Orkana raspoređena je u grupu B zajedno sa ekipama Šibenika, Metković 2, te Hoteli Makarska. Moram priznat da smo imali najtežu grupu od svih nositelja (nositelji su još bili Jerkovac i Zadar).

Odmah na startu smo znali da će utakmica između makarki i dugoračanki odlučivati o prvom mjestu, ali kako i najbolji drugi ide u polufinale obje ekipe su se potrudile da „nabildaju“ gol razliku u slučaju poraza. U zadnjoj utakmici u grupi Orkan je pobijedio rezultatom 6:3 i zauzeo prvo mjesto, dok su makaranke kao „lucky looser“ prošle u polufinale.

Osim navedene utakmice pobijedili smo ekipu Metkovića 2 rezultatom 9:0 i jako dobru ekipu Šibenika 5:2.

RK Orkan

Rezultati u grupi:

ŽRK ŠIBENIK - RK ORKAN 2:5
RK ORKAN - ŽRK METKOVIĆ 2 9:0
ŽRK HOTELI MAKARSKA - RK ORKAN 3:6

 

RK Orkan


Grupa A

1. ŽRK JERKOVAC (27:7) 6
2. ŽRK LIPANJSKE ZORE (4:9) 3
3. ŠR METKOVIĆ 1 (10:16) 2
4. ŽRK STOLAC (6:15) 1


Grupa B

1. RK ORKAN (20:5) 6
2. ŽRK HOTELI MAKARSKA (23:10) 4
3. ŽRK ŠIBENIK (8:15) 2
4. ŽRK METKOVIĆ 2 (2:23) 0


Grupa C

1. ŽRK ZADAR (29:7) 6
2. RA B&M OPUZEN (23:16) 4
3. ŽRK METKOVIĆ 1 (19:20) 2
4. ŠR METKOVIĆ 2 (2:30) 0
 

RK Orkan


Polufinalni parovi bili su Jerkovac – Orkan i Zadar – Makarska. Nakon odlično odrađene grupne faze u polufinalu su nas čekale metkovčanke. Nakon njihovog početnog vodstva od 1:0 dugoračanke okreću utakmicu i s tri uzastopna pogotka vode 3:1.

Nakon toga kao da se nešto dogodilo, jednostavno nismo mogli postići gol. Obranu smo nastavili igrati jako dobro, ali u napadu su baluni fijukali oko branke, lupali u stative, a i kad bi uspjeli postići gol sudac nam ga ne bi priznao. Do kraja utakmice primili smo samo tri gola, ali i to je bilo dovoljno za poraz. Jednostavno kad te neće, onda neće…

U drugom polufinalu su u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici slavile zadranke, minimalno ali zasluženo.
 

RK Orkan


Polufinale

ŽRK JERKOVAC – RK ORKAN 4:3
ŽRK ZADAR – ŽRK HOTELI MAKARSKA 7:6


Nakon ovako izgubljenog polufinala začinjenog suzama teško se bilo vratiti i opet pobijediti Makarsku, ali ova ekipa je već pokazala da ima karakter i u drugom ogledu sa istim protivnikom ubilježila još lakšu i uvjerljiviju pobjedu 9:4 (a ne dobija se tako lako makaranke u jednom susretu, a kamoli u dva).

U finalu je ekipa Zadra visoko porazila metkovčanke i zasluženo osvojila 1.mjesto, a nama ostaje žal za propuštenim prilikama jer smo uz samo malo više koncentracije, a i sreće možda mogli gledateljima pružiti zanimljiviji finale.


Utakmica za 3.mjesto

RK ORKAN – ŽRK HOTELI MAKARSKA 9:4
 

RK Orkan


Finale

ŽRK ZADAR – ŽRK JERKOVAC 9:1

Ipak najljepše priznanje stiglo je po završetku turnira, kada je naša Ane (Ana Budić) proglašena najboljom igračicom turnira (od preko stotinu igračica).

Čestitke Ane!
 

Ana Budić - RK Orkan


Konačni poredak:

1. ŽRK ZADAR
2. ŽRK JERKOVAC
3. RK ORKAN
4. ŽRK HOTELI MAKARSKA
5. RA B&M OPUZEN
6. ŽRK LIPANJSKE ZORE
7. ŽRK METKOVIĆ 1
8. RŠ METKOVIĆ 1
9. ŽRK ŠIBENIK
10. ŽRK STOLAC
11. ŽRK METKOVIĆ 2
12. RŠ METKOVIĆ 2
 

RK Orkan


Za RK Orkan (2002) nastupile su:

Iva Ivanišević, Veronika Perić, Lana Tomić, Josipa Maček, Karla Pocrnja, Damira Pocrnja, Antonela Ivanišević, Nora Matković, Marija Banović i Ana Budić.
 

RK Orkan


2003. - 4.mjesto

U ovom godištu nastupilo je šest ekipa i sve su bile smještene u istu grupu u kojoj se igralo po principu „svak sa svakim“. Ekipa Orkana na turnir je došla sa puno mlađih igračica (04. i 05.godište), pa je cilj bio da steknu iskustvo, pa ako se ukaže prilika da nekog i pobjede, zašto ne?...

Već u prvoj utakmici na krilima naše golmanice Veronike i najbolje igračice Lane, te borbenost ostalih igračica došli smo do prve pobjede protiv ekipe Metković 2. U nastavku natjecanja ubilježena su tri očekivana poraza, protiv Metkovića 1, Trogira i Makarske.

U zadnjoj utakmici opet nošeni ranije navedenim igračicama kojima se ovaj put priključila i Ana Milavić došli smo i do druge pobjede i osvajanja 4.mjesta na turniru sa kojim smo i više nego zadovoljni.
 

RK Orkan


Rezultati:

RK ORKAN – RK METKOVIĆ 2 6:4
RK METKOVIĆ 1 – RK ORKAN 8:2
RK ORKAN – RK TROGIR 4:16
ŽRK HOTELI MAKARSKA – RK ORKAN 8:4
RA BALIĆ & METLIČIĆ OPUZEN – RK ORKAN 3:5

 

RK Orkan


Konačni poredak:

1. ŽRK TROGIR 10
2. ŽRK HOTELI MAKARSKA 7
3. ŽRK METKOVIĆ 1 6
4. RK ORKAN 4
5. ŽRK METKOVIĆ 2 2
6. RA B&M OPUZEN 1
 

RK Orkan


Za RK Orkan (2002) su nastupile:

Lana Tomić, Veronika Perić,Lucijana Jelović, Nora Herceg , Tea Marasović, Ana Milavić, Dora Budiša, Mila, Marinela Brzović, Manuela Mladin, Ana Brstilo

 

RK Orkan

RK Orkan

RK Orkan

 Više slika pogledajte na našoj facebook stranici!

 

Povezani članci

Who's Online

We have 579 guests and no members online