GDCK Omiš: Školsko natjecanje mladih

prva pomoćU subotu 24.ožujka 2012. je održano Školsko natjecanje mladih Gradskog društva Crvenog križa Omiš. Natjecanje se održalo u učionicama Osnovne škole "Josip Pupačić“ u Omišu, a sudjelovale su ekipe učenika Osnovne škole "Josip Pupačić“ Omiš i Srednje škole“ Jure Kaštelan“ Omiš uz podršku svojih mentora Lea Lelasa, Helande Čović, Milene Popović i Ane Stejskal. Natjecanje se sastojalo od teorijskog i praktičnog ispita. Teorijski ispit sadržavao je provjeru znanja o međunarodnom humanitarnom pravu, pravima čovjeka i djece te o Pokretu Crvenog križa. U sklopu svojega aktivnog djelovanja, Gradsko društvo Crvenog križa Omiš najavljuje radionice pod nazivom „Osnove pružanja prve pomoći“. Radionice će se održavati u srijedu 28.ožujka 2012. i četvrtak 29.ožujka 2012. u sportskoj dvorani u Omišu, a namijenjene su učenicima omiških škola ...

GDCK OMIŠ

Školsko natjecanje mladih

Piše: Milena Popović / GDCK Omiš
Izvor: GDCK Omiš

Praktični ispit od učenika je iziskivao primjenu znanja i vještina pružanja prve pomoći na radnim pozicijama, s realistično prikazanim ozljedama zadobivenim u simuliranim situacijama nesretnih slučajeva.

Osnovni cilj natjecanja je bila motivacija mladih osoba za humanitarno djelovanje u zajednici kao i okupljanje što većeg broja mladih volontera radi razmjene iskustava i ideja o radu Hrvatskoga Crvenog križa.

prva pomoć

U sklopu svojega aktivnog djelovanja, Gradsko društvo Crvenog križa Omiš najavljuje radionice pod nazivom „Osnove pružanja prve pomoći“.

Radionice će se održavati u srijedu 28.ožujka 2012. i četvrtak 29.ožujka 2012. u sportskoj dvorani u Omišu, a namijenjene su učenicima Osnovne škole „Josip Pupačić“ Omiš i Srednje škole „Jure Kaštelan“ Omiš.

Mladi GDCK Omiš će prezentirati svojim vršnjacima osnovni postupak održavanja života, bočni položaj te imobilizaciju trokutastom maramom.

Radionice imaju za cilj usvajanje znanja o prvoj pomoći te razvijanje osjećaja humanosti kod učeničke populacije.

prva pomoć

Povezani članci

Who's Online

We have 175 guests and no members online