Nakon đaka na ulicu izlaze i studenti

Prosvjed studenataNakon što su srednjoškolci otkrili da je prosvjed dobro rješenje njihovih problema i najučinkovitiji način da nešto ostvare (a novinari se više raspisali o tome kako su maltene svi srednjoškolci techno frikovi i ovisnici o Fejsu nego što su napisali o stvarnim problemima sustava školstva u Zemlji znanja), na ulice izlaze i studenti. Studenti Prirodoslovno - matematičkog fakulteta pozvali su na prosvjed  nezadovoljni provedbom programa dodiplomskog studija na fakultetima koji će se održati 7. svibnja u 12 sati ispred muzeja Mimara u Zagrebu. Svoj su apel uputili putem blogova i na Forumu, a očekuju da će im se priključiti i studenti ostalih fakulteta ...

STUDENTI BIOLOŠKOG ODSJEKA PMF-a POZIVAJU SVE STUDENTE, UČENIKE I GRAÐANE DOBRE VOLJE DA NAM SE PRIDRUŽE NA

JAVNOM PROSVJEDU

KOJI ĆE SE ODRŽATI 07.05.2008. (SRIJEDA) OD 12 SATI ISPRED MUZEJA MIMARA (Rooseveltov trg 5) u ZAGREBU- Studenti koji studiraju u drugim gradovima prosvjede će organizirati u mjestima svog studiranja.

Izvor: Priopćenje studenata PMF-a u Zagrebu

Zašto tek sad prosvjedujemo?

Prosvjed studenataProsvjed organiziramo već 3 MJESECA, održali smo puno sastanaka,a prije toga smo probali iscrpiti SVE mogućnosti. Budući da su studenti punoljetni građani, morali smo biti pažljivi u organizaciji. Nismo mogli sve organizirat u dva dana i zato SVAKA ČAST srednjoškolcima. Tražili smo odvjetnika (to je trajalo mjesec dana), zato što smo shvatili da sami ne možemo!

TRAŽIMO:

- da se poštuju uvjeti po kojima smo upisali studij

- da se svakom studentu omogući upis u diplomski studij bez plaćanja školarine i da jedini uvjet za upis istog bude završen preddiplomski studij

- titule prepoznatljive na tržištu rada (PRVOSTUPNIK!!????)

- ravnopravno sudjelovanje u kreiranju nastave

- da rezultati anketa o kvaliteti nastave budu javni te da u provjeri istih sudjeluju studenti

- poštivanje studentskih prava

- poboljšanje kvalitete nastave i odnosa profesor-student


 Clanak  Ovdje možete preuzeti detaljniji popis studentskih zahtjeva...

Mi podržavamo bolonjski proces ali nismo ni za implementaciju u kojoj 3,4,5,6 generacija treba i mora biti pokusni kunić da bi to proradilo i da bi njima bilo ugodno u EU.


DOÐITE U ŠTO VEĆEM BROJU I PODRŽITE NAS!!


  Clanak  Nešto od ovog ovdje ima i na ovom portalu pa tko voli neka se dodatno informira, kako vidim ovaj put su i ostali mediji odmah uhvatili priključak.

Povezani članci

Who's Online

We have 460 guests and no members online