Koliko su turisti u Hrvatskoj trošili dnevno?

dobro došli!Na pitanje koliko su novaca dnevno trošili tijekom odmora u Hrvatskoj (uključujući smještaj), 34% stranih turista odgovorila je od 31 do 50 eura, 33.5% njih je odgovorilo je na isto pitanje 16 do 30 eura dnevno, dok je samo 4,5% njih potrošilo više od 100 eura po danu. Rezultati su to istraživanja tvrtke Visa o navikama stranih turista u Hrvatskoj. Istraživanje se odnosilo na identificiranje glavnih razloga zbog kojih turisti iz cijelog svijeta posjećuju Hrvatsku, na vrste njihovih aranžmana, planiranje budžeta na odmoru, kao i njihovo zadovoljstvo smještajem, cijenama i financijskim uslugama ...


ISTRAŽIVANJE

Koliko turisti u Hrvatskoj potroše dnevno?

Izvor: Monitor.hr

istraživanje navika turistaVisa, globalna platna kompanija, provela je ljetos istraživanje o navikama stranih turista u Hrvatskoj. Istraživanje se odnosilo na identificiranje glavnih razloga zbog kojih turisti iz cijelog svijeta posjećuju Hrvatsku, na vrste njihovih aranžmana, planiranje budžeta na odmoru, kao i njihovo zadovoljstvo smještajem, cijenama i financijskim uslugama.


Turistički aranžmani i štednja za odmor

Više od polovice ispitanika kaže da su došli u Hrvatsku na preporuku prijatelja i obitelji, za njih 22,5% Internet je bio glavni izvor informacija o Hrvatskoj, dok su mediji utjecali na odabir destinacije za odmor kod 10,5 % stranih turista.

Kao najvažnije razloge za posjet Hrvatskoj, turisti su većinom naveli prekrasan krajolik i ugodne ljude, a prema provedenom istraživanju turisti su uglavnom obiteljski ljudi koji često putuju i s prijateljima.

Preko 50% anketiranih turista istaknulo je kako u Hrvatskoj provode najmanje jedan tjedan tijekom godišnjeg odmora.

turistiMlađi turisti imaju tendenciju provesti na jednom mjestu kraće vrijeme (2-3 dana), dok turisti u dobi između 45 i 54 godine, na istoj lokaciji ostanu duže vrijeme, neki čak i više od 21 dana.

Zanimljiv podatak je da čak 56% turista za ljetovanje štedi skoro 6 mjeseci. Posjetitelji obično imaju fiksne proračune za odmor, a 47,5% njih planira potrošiti isti iznos kao i prošle godine.

Prema rezultatima istraživanja, većina turista boravila je na Jadranu u privatnom smještaju (37%) i hotelima (30,5%).
Kada je riječ o aranžmanu putovanja, većina turista, njih 76,5%, sama je organizirala svoj odmor, dok je 16% gostiju koristilo usluge agencija.

Turisti koji su koristili usluge agencija, najčešće su uzimali All inclusive aranžmane: sedmodnevni boravak u hotelu, a svoj su odmor plaćali unaprijed ili na licu mjesta putem platne kartice.


Načini plaćanja i potrošačke navike turista

Na pitanje koliko su novaca dnevno trošili tijekom odmora u Hrvatskoj (uključujući smještaj), 34% stranih turista odgovorila je od 31 do 50 eura, 33.5% njih je odgovorilo je na isto pitanje 16 do 30 eura dnevno, dok je samo 4,5% njih potrošilo više od 100 eura po danu.

turisti Istraživanje otkriva kako je plaćanje u gotovini i dalje dominantan način plaćanja smještaja u Hrvatskoj. Kartice se uglavnom koriste za veća plaćanja i to prije posjeta turističkoj destinaciji (smještaj, zrakoplovna karta, nositi na putovanja agenta), a dnevni rashodi se obično plaćaju gotovinom.

Mlađi korisnici kartice koriste kako bi platili putovanje i smještaj, dok gotovinom plaćaju hranu i ostale aktivnosti. Među njima je 18% onih koji smještaj plaćaju karticama putem Interneta.

Zanimljiva je činjenica da posjetitelji hrvatskih otoka najčešće rezerviraju smještaj putem interneta, plaćaju putem platnih kartica i općenito troše više, do 100 eura po danu. Međutim, spomenuti turisti ukazali su na ograničene mogućnosti plaćanja karticama u malim otočnim restoranima.

Rezultati pokazuju da većina ispitanika (47,5%) smatraju shopping tijekom odmora vrlo važnim, dok 11,5% turista ima tendenciju potrošiti više od 50 eura po danu.


Zadovoljstvo posjetom

turisti Općenito, strani turisti hvale prekrasne prirodne ljepote Hrvatske i drage, pristupačne domaćine, ali zahtijevaju bolju prometnu infrastrukturu, jeftiniji javni prijevoz (taxi) i intenzivniji noćni život.

Rezultati Visa istraživanja također su pokazali da su cijene u Hrvatska konkurentne onima u drugim mediteranskim destinacijama te da su posjetitelji iz inozemstva zadovoljni kvalitetom financijskih usluga, ocjenjujući ih vrlo dobrim.

Isto tako, turisti su vrlo zadovoljni odmorom u Hrvatskoj, čak 46% njih ima namjeru posjetiti je opet, a 51,5% će razmotriti još jedan posjet (ovisno o interesima i okolnostima).

Povezani članci

Who's Online

We have 467 guests and no members online