Ozbiljni projekti za ozbiljan novac u EU-u

Danas imamo pravo korištenja pretpristupnih fondova EU-a, no voć sutra ćemo kao članovi, imali pravo na fondove tzv. Strukturalnih instrumenata kohezijske politike EU-a. Ovdje je riječ o velikim novcima od 500 milijuna do milijarde eura godišnje, a također i o ozbiljnim projektima, čija samo pripremna dokumentacija zapada i do 6 milijuna eura - rekao je ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković na splitskom Ekonomskom fakultetu koji je bio mjesto održavanja treće u nizu nacionalnih radionica, gdje se, nakon panonske i sjeverozapadne Hrvatske, raspravljalo o razvoju jadranske regije, sa sedam županija... EU fondovi čekaju, ali je prvo potrebno pripremiti i podnijeti dobar projekt da bi novac za razvoj stigao (..i u našu malu Općinu, op.ur.) ...

REGIONALNI RAZVOJ
 
Ozbiljni projekti za ozbiljan novac u EU-u
 
 Piše: Petar Dorić / Slobodna Dalmacija
 Izvor: Slobodna Dalmacija

 
Apliciranje u strategijske razvojne fondove EU-a župan Ante Sanader pojasnio je vicom o Bračaninu koji je dugo molio Boga za dobitak na lotu, na što mu je s visina odgovoreno: "Dobro, ali uplati listić barem jednom".

EU projekti

Drugim riječima, EU fondovi čekaju, ali je prvo potrebno pripremiti i podnijeti dobar projekt da bi novac za razvoj stigao.
 
Niz lokalnih i regionalnih dužnosnika, od splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera, Šibensko-kninskog mu kolege Gorana Pauka, dožupana dubrovačko-neretvanskog Ive Karamalića, splitskoga gradonačelnika Ivana Kureta i drugih, raspravljalo je o dovršetku nacionalne strategije regionalnog razvoja i pripremama skorog Zakona o regionalnom razvoju.
 
Splitu je ovdje najinteresantnije apliciranje za EU fondove u projektima razvoja prometne infrastrukture, konkretno, od novog autobusnog ili željezničkog kolodvora u Kopilici, razvoja gradske luke, do npr. poveznice s autocestom kod Vućevice
- rekao je gradonačelnik Ivan Kuret.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 395 guests and no members online