Kogo: Slatko od bjelanjka II

Za naš serijal o tradicionalnim receptima Kogo je pripremio još savjeta i recepata za bjelanjake koji ostanu neiskorišteni nakon pripreme nekih jela.  Krivi skorup pravi se tako da se tuče snijeg od 4 bjelanjka, doda se 12 dkg običnog i malo vanilijinog šećera, a pri koncu se doda 16 dkg rastopljenog čajnog maslaca da se snijeg ne rastopi. Posluži se uz kavu ili kakao.

Piše: Kogo

Dvopek od bjelanjaka

Tuče se tvrdi snijeg od 7 bjelanjaka, pa se dodaje malo po malo 11 dkg šećera i 10 dkg lagano rastopljenog maslaca ili 8 dkg masti, 18 dkg brašna sa pola žličice soda bikarbone, mirisa po volji, žličicu ruma i slično.

Sve se dobro izmiješa i peče u premazanu kalupu „srneća leđa“ u vrućoj pećnici. Pečeno se reže na tanke kriške i opet malo popeče.


Puding od bjelanjaka

Tuče se 4 bjelanjka, na snijeg doda lagano 12 dkg marmelade, 2 žlice šećera i 2 žlice isjeckanih bajama, dobro se izmiješa, ulije u kalup ili vatrostalnu posudu i peče na laganoj vatri 10-tak minuta. Posluže se sa prelivom.

Preliv: Dobro se tuče 4 žutanjka sa 4 žlice šećera, malo vanilije i pola litre mlijeka na tihoj vatri ili na pari dok ne postane gusto. Skine se s vatre, doda 1 čašica maraškina, izmiješa i prelije po pudingu.

Povezani članci

Who's Online

We have 224 guests and no members online