Kogo: Salate

Petkom u gastro-serijalu objavljujemo recepte za salate. Kogo je za danas pripremio recepte za janjetinu na salatu i crveno-zelenu salatu. Hladna janjetina je jednako tako ukusna kao i tek ispečena. Kad ispečemo janjeći but i cijelu pečenku odjednom ne pojedemo, slijedeći dan pripravimo janjetinu na salatu. Za to od kvasine, ulja, soli, papra, prstohvata šećera, malo worcester umaka i sitno nasjeckanog crvenog luka umiješamo preljev za salatu. U zdjelu na ploškice narežemo kuhana jaja, kisele krastavce, dodamo kapare, tanko narezanu hladnu janjetinu i sitno narezano mirišljavo bilje. Začinimo preljevom za salatu i ponudimo hladno. Salata je pikantna okusa i male je energetske vrijednosti.

Piše: Kogo

Crveno zelena salata

Sastojci: 2 rajčice, svežanj rotkvica, pregršt dragušca, 1 salata glavatica, 1 mala glavica luka, peršin, vlasac i druge mirišljave začinske biljke, 2 žlice limunova soka, 4 žlice ulja, sol, šećer

Postupak: Povrće operemo pod mlazom vode. Rajčice i rotkvice narežemo na ploške. Dodamo očišćenu i opranu salatu, dragušac i sitno nasjeckan luk. Pospemo nasjeckanim mirišljavim začinskim biljem. Pomiješamo ulje, limunov sok, sol i šećer.

Tim začinom začinimo salatu i oprezno je promiješamo. Poslužimo odmah.

Povezani članci

Who's Online

We have 846 guests and no members online