Kogo: Slatko od jabuka (II)

Nakon male pauze nastavljamo s našim gastroserijalom. Kogo je za ovu subotu pripremio nove recepte za slatko od jabuka. Jabuke punjene: jabuke se oljušte, sredina očisti i kuhaju se u šećernoj vodi. Zatim se ohlade i pune kremom. Za pripremu kreme uzme se 0,5 l mlijeka, 6 dkg šećera, 2 žutanjka, malo vanilije i miješa se dugo u kotliću i tuče na pari dok ne postane gusto. Doda se tvrdi snijeg od 2 bjelanjka. Ovom kremom se pune jabuke i stave se na hladno mjesto. Slože se u zdjelu, ukrase drugim ukuhanim voćem i posluže...

Piše: Kogo


Jabuke u lijevanom tijestu

Oljušti se 10 komada srednjih jabuka, povade pomno sjemenke, a sredina puni pekmezom, pa se slože u tepsiju usko jedna uz drugu.

Napravi se lijevano tijesto od 2 jaja, 2 dcl mlijeka i 20 dkg brašna, 2 žlice šećera, dobro se stuče, prelije po jabukama i peče pri umjerenoj vatri.

Kad se posluže pospu se sitnim šećerom.


Jabuke punjene pržene

Male kisele jabuke se oljušte, izdubi sredina sa sjemenkama, a poklopac napravi od komadića jabuke. Sredina se napuni sa pekmezom od kajsija i poklopi.

Jabuke se zabrašne, zamoče u tučeno jaje, pa u mrvice i prže u obilatoj masti ili dobrom ulju. Pržene, pospu se šećerom.

Ovako pripremljene preporučuju se osobito za bolesnike.

Povezani članci

Who's Online

We have 81 guests and no members online