Orkanašice najbolje na turniru u Vitezu

RK Orkan

Na poziv dragih prijatelja iz Viteza, BiH a u okviru priprema za početak natjecateljske sezone 2013/2014  (1.kolo 06.10. 2013., 14:00 sati,  Split, Gripe, Mala dvorana : ŽRK "Sinj") dugoraćke rukometašice bile su sudionici Međunarodnog rukometnog turnira "Vitez 2013.". Na njemu su osim RK "Orkan" sudjelovale i ekipe HŽRK "Grude – Autoherc" iz Gruda, koje se natječu u Premijer ligi FBiH, te naravno domaćina ŽRK "Vitez" koje se natječu u 1. Ligi BiH. Na put su dugoraćanke krenule u podosta oslabljenom sastavu jer su nedostajale obje Ivane Banović, pa Ivana Ribičić, Ivana Balić, Mirjam Nerer i Marija Merćep. A razlog je pomalo bizaran - uglavnom nisu imale ispravne osobne dokumente bez kojih ne mogu prijeći granicu u susjednu Bosnu i Hercegovinu?!  ...

RUKOMET (Ž)

Međunarodni rukometni turnir "Vitez 2013"

Izvor: rkOrkan.com

Valjda će do slijedećeg inozemnog gostovanja one to srediti? Valjda!?! Ovdje moramo kazati da nam je nedostajala i Anamarija Čikotić. I to će najvjerojatnije biti tako i ubuduće, odnosno trajno  jer se preselila u Split i jednostavno joj zbog obveza (škola, putovanja i slično) treniranje nije realna opcija. Čika HVALA!

Uglavnom "četa mala ali odabrana" (nas ukupno 13) u kojoj su po prvi puta kao dio seniorske ekipe bile i Kristina Banović, te Sara Stettler inače cure 1999. godišta te sve tri vratarke, što nam i nije davalo neku širinu odnosno mogućnosti kombiniranja. Ali, s obzirom na prikazano i to je bilo više nego dovoljno za osvojiti turnir i biti izuzetno zadovoljne prikazanim.

 RK Orkan


ŽRK "VITEZ" Vitez – HŽRK "GRUDE-AUTOHERC" Grude  27:39 (14:14)

Dok je bilo snage, domaće igračice su se dobro  nosile sa ipak kvalitetnijim gošćama. Kod Gruđanki je to čak i dovelo do bespotrebne pretjerane nervoze, naročito u pogledu reakcija na odluke suca. Na kraju, je ipak nešto veća kvaliteta i bolja pripremljenost presudila te su gošće ostvarile zasluženu pobjedu.

ŽRK "Vitez"
K. Zeko, D. Bavrka 2, M. Bikić, A. Delić 2, M. Grebenar 10, D. Perić, B. Mamuša, A. Mašić 1, T. Šuker 2, D. Bošatlić 6 (2), M. Strukar , M. Radenić 1, M. Blažević 3; Trener: Kristijan Blaž
- sedmerci: 2/2
- isključenja : 2 min

HŽRK "Grude-Autoherc"
A.Pranić, A. Kutleša 1, K. Klinac 7 (1), V. Trlin, J. Leko 3, A. M. Šimić 7, A. Brzica, K. Mikulić 6, T. Bandić 1 (1), A. Marić 14, J. Mikulić; Trenerica: Zlata Zubac
- sedmerci : 2/4
- isključenja : 4 min
- crveni karton: 1

rk orkan


ŽRK VITEZ" Vitez - RK "ORKAN" Dugi Rat  24:30 (10:13)

Još pomalo umorne od puta, a i prva nam je utakmica nakon fizičkih priprema  na ovoj utakmici smo  imale dosta tehničkih grešaka. To se najviše očitovalo kod sedmeraca gdje smo ili pogađale stative ili čak i obilato promašivale okvire gola.

U samoj igri smo imale dovoljno koncentracije da nam  domaće igračice već  umorne od prethodne utakmice ne naprave zbog toga veću "štetu". Kada se kod nas sve  posložilo odnosno kada su Marina i Luce svojim dalekometnim projektilima (Banovićka i sa crte), te Šćurla svojim prodorima i Čika svojom realizacijom sa krila iskazale svoju kvalitetu, utakmica je rezultatski bila riješena.

Ipak, naša igra u polju možda i ne bi bila dovoljna da na vratima nismo imale čudotvornu Mladenu kojoj su "ruke dale" i Antica i Petra.

ŽRK "Vitez"
K.Zeko, D. Bavrka 1, M. Bikić 1 (1), A. Delić, M. Grebenar 2, D. Perić, B. Mamuša 1 (1), A. Mašić 4, T. Šuker 1, D. Bošatlić 12 (3), M. Strukar, M. Radenić, M. Blažević 2 (1); Trener: Kristijan Blaž
- sedmerci: 6/6
- isključenja: 6 min

RK "Orkan"
Mladena Delić (16 obrana), Marina Šćurla 6, Ana Ercegović, Jelena Balić 1, ara Stettler, Kristina Banović, Vinka Mimica, Ana Čikotić 3, Petra Balić (2 obrane), Vinka Tokić, Antica Mimica (4 obrane), Marina Banović 12 (6), Lucija Ercegović 8; Trener: Zlatko Grubiša
- sedmerci: 6/13
- isključenja: 4 min

rk orkan


HŽRK "GRUDE-AUTOHERC" Grude  -  RK "ORKAN" Dugi Rat  22:26 (15:11)

Sudeći po prvom poluvremenu za neke od nas prošla noć je očito bila prekrataka. Kao da je promjena kreveta nekima smetala pa su spavale manje nego uobičajeno. A i početak (10:30 sati) kao da je bio  u cik zore.

Naime, sve smo djelovale pomalo pospano pa smo u prvom poluvremenu stalno nešto kasnile, odnosno krivo radile. Ali, nakon stanke i trenerove "jezikove juhe" u drugom poluvremenu je na terenu postojala samo jedna ekipa: Mi! FBiH Premijerligašice jednostavno više nisu znale kako igrati protiv naše "Orkan"-ske bure koju su predstavljale fenomenalna Marina (njoj uopće nije bio problem dati gol bilo sa 10-12 metara, bilo kao krilo, pivot ili iz sedmerca), Luce, Čika i Šćurla.

A tu našu orkansku buru je još "pojačala" iz Mladena koja je u drugom poluvremenu jednostavno stavila zastor na svom golu ( samo 7 golova ) i na taj način omogućila da ostvarimo zasluženu pobjedu. Pobjedu koja je značila i ukupnu pobjedu na turniru. I na to smo posebno ponosne.

HŽRK "Grude-Autoherc"
A. Pranjić 1, K. Klinac 12 (1), V. Trlin, J. Leko, A. M. Šimić 1, A. Brzica, K. Mikulić, T. Bandić, A. Marić 7, J. Mikulić 1; Trenerica: Zlata Zubac
- sedmerci: 2/6
- isključenja: 0 min

RK "Orkan"
Mladena Delić (20 obrana + 4 sedmerca), Marina Šćurla 1, Ana Ercegović, Jelena Balić, Sara Stettler, Kristina Banović, Vinka Mimica, Ana Čikotić 3, Petra Balić, Vinka Tokić, Antica Mimica (2 obrane), Marina Banović 14 (3), Lucija Ercegović 8 (1); Trener: Zlatko Grubiša
- sedmerci: 4/7
- isključenja: 0 min

rk orkan

Sretne i zadovoljne sa pobjedničkim peharom nakon utakmice smo nastavile zajedničko druženje sa domaćinima na Kalvariji, u Etno selu i na Vlašiću. Nakon čega je slijedio povratak svojim kućama.

Ovdje još jednom želimo izraziti svoje veliko zadovoljstvo sa svime što smo proživile u Vitezu (pobjednički pehar je šlag na odličnu tortu) i našim dragim prijateljima Ivanu, Kristijanu, Filipu i Jakovu, te curama iz ŽRK "Vitez" još jednom šaljemo pozdrave uz poruku: DO VIĐENJA! I HVALA!

Povezani članci

Who's Online

We have 129 guests and no members online