Makarska: Kongres turističkih agencija Češke

turistiU Makarskoj se prošli vikend održavao godišnji kongres turističkih agencija Češke, u organizaciji lokalnog HTZ i udruge čeških agencija AČCKA. 88 predstavnika i vlasnika 53 agencije obišli su Split, Trogir i Imotsku krajinu, planinu Biokovo, upoznali se s turističkim atrakcijama i enogastronomskom ponudom naše županije. Održala se i poslovna radionica naziva “Buy Croatia” na kojoj su sudjelovali predstavnici 32 domaća poduzeća, kako bi se uspostavila bolja suradnja s najznačajnijm češkim turoperatorima i agencijama. A Češka je uvijek bila veoma značajna za hrvatski turizam. Na Makarskoj rivijeri (i rivijeri Duće, op.ur.) češki gosti su tradicionalno najbrojniji..., piše Ana Dragičević na stranicama Slobodne Dalmacije ...

TURIZAM

Jadran je Česima najbliže more, i ove godine ih stiže više od milijun

Izvor: Slobodna Dalmacija

na plažiKlaudio Stojnić, direktor TZ-a u Pragu, kazao je kako se čine napori da se na češkom tržištu produlji sezona. Od 4 milijuna Čeha koji godišnje putuju izvan zemlje milijun ih odlazi u Hrvatsku, odnosno najveći broj.

Oni obožavaju njima najbliže more, a na nama je da ih uvjerimo da osim plaže, sunca i mora imamo drugih sadržaja kojim ih možemo privući izvan sezonskih mjeseci.

Povezani članci

Who's Online

We have 187 guests and no members online