Mičite se s puta djeco, idu političari

Petar i Marian

Počinje škola. Za pomoćnike u nastavi sustav nije pronašao sredstva. Loša je to vijest za djecu s teškoćama koja pohađaju redovnu nastavu u školama, kao i za njihove roditelje i nastavnike...
Upoznao sam maloga Mariana. Pružio mi je ruku i sramežljivo rekao “kako ste”. Upoznao sam i njegove roditelje. Pružili su mi ruku i tiho se, kao da se opravdavaju, predstavili. Upoznao sam i Marianovu učiteljicu. Pružila mi je ruku i podozrivo uzdahnula. Upoznao sam i Petra Raljevića, Marianova asistenta. Pružio mi je ruku i sklonio se u zadnju klupu. Upoznao sam i Udrugu AGAPE ...

Mičite se s puta, idu političari

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Natali mi je pružila ruku i sva u nadi još uvijek je ne ispušta. Upoznao sam i školsku defektologinju. Pružila mi je ruku i ispričala se kako je tek mjesec dana na poslu. Upoznao sam i psihologinju. Pružila mi je ruku tražeći u stisku natruhe novinarske izopaćenosti.

Upoznao sam i ravnatelja OŠ “Jesenice”. Pružio mi je ruku isključi barem trunku objektivnosti. Upoznao sam i učiteljicu Dianu. Pružila mije ruku sa željom da se čuje i njezina priča. Upoznao sam i 4.b razred. Pružili su mi ruku jer oni, izuzev pružanja ruku, ništa drugo ni ne znaju.

Marian s prijateljicama iz razreda

Upoznao sam i brojne hrvatske političare. Pružali su mi ruku, a ja se sramim što sam je prihvaćao. Upoznao sam, naime, i njihovu bahatost. Drskost. Agresivnost i zloću. Bešćutnost i nekompetentnost. Neznanje zaogrnuto glupošću. Samoljubivost nasađenu na beskićmenjaštvo.

Hrvatski političari nikad neće upoznati maloga Mariana. Baš kao ni sve one divne ljude iz naše današnje priče. Ljude koji se trude da Marian djetinjstvo ne napusti obilježen za čitav život.

Hrvatski političari, naime, ne poznaju nikoga. Oni su sami sebi dovoljni. Put do fotelje, bilo kakve, jedini je smisao njihova postojanja. Danas su se na tom putu našli mali mariani. Tko im je kriv, trebali su paziti.

Povezani članci

Who's Online

We have 70 guests and no members online