Počela nova školska godina

OŠ Jesenice OrijPočela je nastava u školama. Jutros su opet pune školske klupe OŠ "Jesenice" i SŠ "Jure Kaštelan" Omiš. Više od pola milijuna učenika, među kojima i oko 40 tisuća prvašića koji su danas po prvi put sjeli u klupe u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske u ovoj će se školskoj godini susresti sa s novim izazovima stjecanja primjerenog odgoja i društveno prihvaćenih normi ponašanja, usvajanju novih znanja i vještina, ali i starim dilemama i prijeporima oko zdravstvenog odgoja koja i u 21. stoljeću zbunjuju neke od njihovih roditelja. Neke roditelje i javnost neugodno je iznenadila odluka ministarstva da lokalnim udrugama uz čiju pomoć se odvija program pomaganja u nastavi učenicima s poteškoćama uskrate sredstva za financiranje ove korisne aktivnosti.. Valjda će odgovorni uvidjeti pogrešku i istu brzo ispraviti. Kao i obično ovim povodom, poželjeti ćemo svim učenicima i učiteljima jednim rudarskim SRETNO sve najbolje u njihovoj interakciji ...

POČELA NASTAVA U ŠKOLAMA

Počela i akcija 'Poštujte naše znakove'

Piše: MB

škola

U povodu početka nove školske godine policija i ove godine provodi akciju "Poštujte naše znakove" kojom upozorava na veću prisutnost djece u prometu, a posebno na više od 40 tisuća prvašića.

Policijski službenici tijekom rujna će održati predavanja i razgovore u svim prvim razredima osnovnih škola, dijeliti promidžbeni materijal, pojačano nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola i kontrolirati brzinu kretanja vozila na prometnicama u zonama škola.

Povezani članci

Who's Online

We have 234 guests and one member online

  • admin