Jovanoviću, postupi ili odstupi!

"Gospodo, gotovo je. Osnovno školstvo postalo je ruglo ove države, ali i njeno ogledalo: tako nam je svugdje, sustavi su slabi i nemoćni stati na kraj nasilnicima koji silom uzimaju što god mogu, i kojima je postalo moguće suprotstaviti se samo većom silom. Od MZOS-a i ministra Jovanovića očekujem akciju sad i odmah: nikakve mlake izjave, već odlučnu akciju da se uznapredovala trulež školstva eliminira i spasi što se spasiti da: da se nastavnicima vrati autoritet potreban za obavljanje njihovog posla, da ih se zaštiti od sve očitije primitiviziranog društva i da se u sustav ponovo vrate odgovarajuća mjerila uspješnosti, a učenicima garantiraju ravnopravnost i najbolje moguće obrazovanje", piše Monitorov kolumnist Radoslav Dejanović nakon još jednog nasilnog incidenta u školi ...

Piše: Radoslav Dejanović
Izvor: Monitor.hr

Nastavnici su posljednjih godina općenito postali lovina: izgubili su više ili manje sav autoritet, ukroćeni su besmislenim pravilima ponašanja i pretjeranom zaštitom djece, izloženi su osvetničkom ponašanju u obliku prijava i inspekcija, a odnedavno je, čini se, na njih proglašena i otvorena sezona lova.

Jer, želite li da vam potomak ima odlične ocjene, za to trebate samo naći kakvu nastavnicu, nabiti joj glavom par puta o stol, pritom što glasnije jebat' mater svima i porazbijati nešto školskog inventara.

Za kaznu ćete sjediti par tjedana u zatvoru (gdje možete razmjeniti pedagoške metode i roditeljske savjete s kolegama koji su istim povodom tu), zatim izaći van - a vaše dijete, ma nema boljeg odlikaša od njega!!

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 46 guests and no members online