Orkan u nastavku

Orkan - OskNK ORKAN - NK OSK 3:0 (0:0). Zanimljivu i uzbudljivu utakmicu su odigrali nogometaši Orkana i OSK-a u kojoj je Orkan u 15 minuta postigao tri pogotka i osvojio tri vrijedna boda. Sama utakmica je protekla u izrazito prijateljskom i sportskom duhu (bez ijednog kartona) čemu su pridonijeli svi akteri. Ovo zapravo i ne čudi kad se zna da se radi o dvije najkorektnije ekipe u ligi sa najmanje žutih i bez ijednog crvenog kartona. Prvo poluvrijeme je pripalo OSK-u koji je imao bolje prilike, od čega dvije stopostotne. Trener Orkana Javorčić je na poluvremenu reagirao i uveo dva nova igrača s kojima je pogodio. Drugo poluvrijeme je u potpunosti pripalo domaćoj ekipi koja je na koncu zasluženo slavila pogotcima Marija Mistrića, Karla Bilića i Duje Klarića ...

Dugi Rat, ŠRC Dalmacija, 20.04., 16:30. 21.kolo  1. ŽNL. Gledatelja:  100

NK ORKAN Dugi Rat - NK OSK Otok 3:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 – Mistrić (71.), 2:0 – Bilić(81.), 3:0 – D. Klarić (86.)OSK kažnjen za promašaje

Izvor: NK-OskOtok.bloger.index.hr
Video: Frane Šušić-Jurić

OSK je opet imao dosta problema sa izostancima – iz raznih razloga nedostajali su Varvoda, I. Samardžić, Dukić i Porobija. Također su sa ozljedama nastupili braća Stipe i Ante Banić-Škojo dok se Z. Grgat ozlijedio već u 1. minuti no ipak je izdržao i odradio borbenih 90 minuta. Prvi nastup za seniore OSK-a je zabilježio junior Toni Dukić.

Da ne ispadne da suce samo kritiziramo spomenuti ćemo da na suđenje na današnjoj utakmici nitko nema nikakvih primjedbi.

Prvo poluvrijeme je pripalo OSK-u koji je imao bolje prilike, od čega dvije stopostotne. Domaći trener Javorčić je na poluvremenu reagirao i uveo dva nova igrača s kojima je pogodio. Drugo poluvrijeme je u potpunosti pripalo domaćoj ekipi koja je na, mora se priznati, na koncu zasluženo slavila.

OSK je krenuo u formaciji 4-2-3-1. Obrana je bila standardna, dvojac zadnjih veznih su činili Bašić-Šiško i I. Grgat, trojka ispred su bili Z. Grgat, S. Banić-Škojo i Šimunović, a najistureniji je bio Norac-Kevo.

Na poluvremenu je došlo do određenih rošada te je taktika promijenjena u 4-1-4-1 pa je na zadnjeg veznog otišao kapetan Banić-Škojo s ciljem da pomogne obrani u skok-igri sa visokim napadačem Orkana, Mistrićem.

Utakmica je bila vrlo sadržajna – prvu polupriliku ima OSK u 5. minuti kada Bazina ubacuje, a Šimunović puca preko gola. Dvije minute kasnije velika prilika za OSK – Z. Grgat je odlično izbacio S. Banić-Škoju u prostor, ovaj se našao sam ispred Kirievskog no pucao je preko gola.


U 9. minuti Orkan prijeti nakon kornera no Šimunović otklanja tu opasnost. Nova prilika za Orkan je u 15. minuti kada je Lejo odlično prošao desnom stranom i dao loptu Karlu Biliću koji puca preko gola.

Druga velika prilika za OSK je u 19. minuti kada je Banić-Škojo ubacio loptu za Šišku koji neometan sa 12m puca pokraj vratnice. Potom jednu loptu domaćoj obrani krade Z. Grgat, netko ga od domaćih sapliće no Grgat ipak ostaje na nogama. Da je pao, sucu ne bi preostalo ništa doli pokazati na bijelu točku. U 24. minuti glavom puca Šimunović no domaća obrana to blokira.

U 49. minuti sjajno lijevo krilo Orkana, Duje Klarić, dodaje povratnu loptu za Karla Bilića koji sa nekih 18m puca preko gola. OSK uzvraća preko Banić-Škoje u 52. minuti, udarac odlazi pored vratnice.

U 56. opet je na sceni Bilić, a epilog je ponovno isti. U 58. minuti bilježimo solo-prodor Klarića, Samardžić brani. Samardžić se posebno istaknuo u 68. minuti kada je obranio odličan udarac Marčića. U 70. minuti lijepa akcija OSK-a koju udarcem sa 20m završava I. Grgat.

Minutu potom domaćini su poveli. Duje Klarić je prebacio obranu OSK-a, do lopte dolazi Mario "Air" Mistrić koji zaobilazi vratara OSK-a i postiže pogodak. 1:0.

Povećanje vodstva domaćih stiže u 78. kada su domaći, točnije Karlo Bilić, golom završili kontru 3 na 2. Treći gol je pao u 86. Kada je Duje Klarić iskoristio smušenost obrane OSK-a i zabio za konačni rezultat.

Dojam je da je 3-0 ipak prevelik rezultat, OSK je sigurno zaslužio postići pogodak-dva. No pobjeda Orkana nema mrlje,  uzeli su ponuđeno i slavili. OSK-u u sljedećem kolu stiže Omladinac.

Orkan - Osk
 

NK ORKAN

Nikola Kirievski, Ivan Lejo, Mijo Mandurić, Hrvoje Šiško, Marijan Budimir, Renato Vidović, Stjepan Roić, Duje Klarić, Karlo Bilić (od 81. Sočo), Jadran Kirevski (od 46. Ante Marčić), Neven Klarić (od 46. Mario Mistrić)
Trener: Saša Javorčić

NK OSK

Marijan Samardžić, Andrija Bazina, Denis Gilić, Duje Banić, Ante Tolj, Petar Bašić-Šiško, Stipe Banić-Škojo, Anđelko Šimunović, Zvonimir Norac-Kevo (od 60. Ante Banić-Škojo), Zvonimir Grgat, Ivan Grgat (od 75. Toni Dukić)
Trener: Boris Pavić

Suci: Ante Grčić, Matko Palada, Zvonimir Tomić. Delegat: Jure Blažević


Dugi Rat
Foto: Damir Tadić

Povezani članci

Who's Online

We have 323 guests and no members online