Sabatina u hotele gura domaća vina

U Zadružnom savezu Dalmacije nisu ni sanjali da će Sabatina, međunarodni susret vinogradara i vinara doživjeti srebrni jubilej, odnosno da smo pred obilježavanjem njezinog 25. izdanja koje je ove godine na rasporedu od 5. do 9. studenog u hotelu Alga u Tučepima. Od noviteta ove godine organizatori iz Zadružnog saveza najavljuju novi projekt - Wine gastro show, koji ima zadatak promovirati naša autohtona vina u hotelima, s obzirom na to da je njihova ponuda trenutno prilično slaba. U tom smislu, bit će upriličena i edukacija hotelijera o našim sortama te o jelima s kojima se ta vina fino sljubljuju. Osim toga, u pripremi je povezivanja naših vina s Hrvatskim otočkim proizvodom, poput paškog sira, šoltanskih paprenjaka, maslina, maslinovog ulja, džemova., piše Slobodna Dalmacija.

MEĐUNARODNI SUSRET VINOGRADARA I VINARA OVE GODINE DOŽIVLJAVA SREBRNI JUBILEJ

Sabatina u hotele gura domaća vina

Piše: Nikolina Lulić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


hrvatska vinaŽelimir Bašić, predsjednik Skupštine Zadružnog saveza Dalmacije, osvrnuo se na ovogodišnju berbu, koja je trebala biti rekordna po predviđanjima, no to se nije dogodilo zbog niza razloga, među kojima ističemo požare, poplave, vjetar, divlje svinje..

Jedino je Zadarska županija imala vrlo dobru do odličnu berbu, koja je bila dva i pol puta veća od prošlogodišnje. Grožđe je bilo zdravo, tako da se očekuje izuzetna kvaliteta vina. Sasvim suprotna situacija bila je u Imotskom, gdje je tuča uništila između 60 i 70 posto uroda. Vrgorac je imao dobru berbu, a Korčula, Hvar, Pelješac, Primošten, Vis i Brač nešto lošiju od očekivanja.

Lordan Ljubenkov, predsjednik Zadružnog saveza Dalmacije izvijestio nas je kako do 30. studenog traje mogućnost dobivanja sredstava iz EU fondova za restrukturiranje vinograda, te da je Savez prvi u Hrvatskoj uspio dobiti sredstva za promidžbu naših vina u Kanadi kroz novi brand Dalmatian wines.

Povezani članci

Who's Online

We have 192 guests and no members online