FDK: Trabakuli, Drača i Alegrija - laureati pisme u Bolu

FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 2011Klapa “Trabakuli” iz Kostrene te ženske klape “Drača” iz Mostara i “Alegrija” iz Supetra pobjednici su večeri debitanata koja je u sklopu Omiškog festivala dalmatinskih klapa po jedanaesti put održana u Bolu. Tako je odlučio stručni ocjenjivački zbor, a gotovo identično mišljenje imala je i publika, tako da u ocjenama nije bilo mimoilaženja niti disonantnih tonova. Te tri klape stekle su pravo nastupa na jubilarnom ovogodišnjem 45. festivalu dalmatinskih klapa Omišu 2011 ...


FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 2011

Trabakuli, Drača i Alegrija - laureati pisme

Piše: Ivica Radić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Na večeri debitanata u Bolu pjevalo je 12 klapa, 8 ženskih i 4 muške. Klapa "Trabakul" je pobijedila s pjesmama “Ne kuni me, dobra jube moja” i “Cvit od mrče”, bračka “Alegrija” iz Supetra do pobjedničkog postolja popela se s pjesmama “Cvitak je cvitu” i “Budila majka Ivana” dok je “Drača” iz Mostara trijumfirala s pjesmama “Murtlica, lipo cviće“ i “Šveti Ivane o moga Trogira”.

večer debitanata u Bolu

Osim tri pobjedničke klape nastupile su ženske klape Barufa iz Zadra, Amfora iz Dubrovnika, Ankora iz Podstrane, Karmel iz Turnja, Mareta iz Visa i Peružini s Paga, a od muških klapa Rab s istoimenog otoka, Pulena s Korčule i bračka klapa Blaca iz Nerežišća.

Zanimljivo je spomenuti da je bilo dvostruko više ženskih nego muških klapa te da je polovica klapa došla s naših “škoja”.

Povezani članci

Who's Online

We have 190 guests and no members online