FDK: Nove skladbe - Omiš 2010.

klape OmišOvog se vikenda, od 22. do 24. srpnja, dvjema finalnim večerima (muško i žensko finale) te večeri novih skladbi, završava 44. Festival dalmatinskih klapa u Omišu. Poznati su svi finalisti, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji, a isto tako poznate su i nove skladbe, autori i izvođači, koji će se se nadmetati za priznanja stručnog povjerenstva i publike u Večeri novih skladbi, koja će se održati u četvrtak, 22. srpnja na Trgu sv. Mihovila, velikoj festivalskoj pozornici, s početkom u 21 sati...

FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA

Nove skladbe - Omiš 2010.

Izvor: fdk.hr

Kao što je poznato ova festivalska večer posljednjih je godina održavana dislocirano od Omiša (Blato na Korčuli) i od glavnog, završnog dijela festivala, a sada je vraćena u samu "špicu" festivala, gdje joj je i mjesto.

Za festivalska odličja u Večeri novih skladbi natjecat će se dvanaest skladbi, koje je izabralo stručno povjerenstvo.

Redoslijedom izvedbe to su "Tako" Dinka Fia na tekst Vlaste Vrandečić-Lebarić i u izvedbi klape "Petrada" iz Zagreba, slijedi "Briškula" Srđana Berdovića na tekst Drage Gervaisa u izvedbi ženske klape "Armorin" iz Zagreba, treća skladba je "Timunjer" Smiljana Radića u izvedbi klape "Adrion" iz Makarske, a četvrta "Mate iz Komina" koju potpisuju Živko Ključe i File Mišur, a izvodi je ženska klapa "Dalmatinke-Filip Dević" iz Splita.

Peta skladba zove se "Vira mi te brani", skladala ju je Aida Vidan na tekst Jakše Fiamenga, a izvest će je klapa "Sveti Petar" iz istarskog Svetog Petra u Šumi, a potom slijede skladbe "Ćakula" Dragane Bilobrk u obradi Ivane Šutić i izvedbi ženske klape "Špirit" iz Splita te "Bura" Branka Starca, koji sa Nedom Zubanom potpisuje tekst, pjevat će muška klapa "Filip Dević" iz Splita.

Osmu skladbu potpisuju Krešimir Magdić i Jakša Fiamengo, naziv joj je "Kantano vrime", a izvodi je klapa "Subrenum" iz Župe Dubrovačke, a potom slijedi skladba "Moreta" Terezije Kusanović (glazba) i Darka Kusanovića (tekst), koju će izvesti mješovita klapa "Versi" iz Splita. "Ko mi je ukra more" naziv je desete skladbe, autor joj je Igor Brešan, obradila ju je Natalija Imbrišak, a izvodi je klapa "Reful" iz Splita.

Slijedi potom pjesma "Djeva i more", koju je na narodni tekst skladao Ivica Kaleb, a izvedbu povjerio klapi Luka iz Ploča. Naposlijetku, Večer novih skladbi zaključuje pjesma "Sićaš li se onih lita" Vinka Didovića na tekst Jakše Fiamenga, koju će izvesti ženska klapa "Neverin" iz Splita.

Kroz program će voditi Branko Uvodić.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 189 guests and no members online