FDK: Dubrovkinje opojnog mirisa lipa na 45. festivalu klapa

klape Omiš"Linđo", ženski pjevački sastav folklornog ansambla iz Dubrovnika, prvi je pobjednik 45. festivala dalmatinskih klapa u Omišu, i to prije njegova samog starta. Na Večeri popularnih napjeva, u Blatu na Korčuli, pripao joj je Zlatni lipin cvit po odluci prisutne publike u Domu kulture Blato, ali i još jedan, onaj stručnog povjerenstva festivala ...

FDK 2011

Piše: Igor Brešan / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Drugi po ocjeni publike bili su mladi pjevači s Pelješca, klapa “Dingač”, pa im je pripao Srebrni lipin cvit, a treći po sudu istog procjenjivačkog tijela, ženska vokalna skupina “Drača” iz Mostara. Obrađivaču Anti Raosu pripao je Zlatni lipin cvit za harmonizaciju napjeva “Večeri boje naranče” (Vinko Škaron - Vlasta Juretić).

FA Linđo
  FA Linđo

Bila je to prva natjecateljska večer Festivala dalmatinskih klapa, posvećena popularnim napjevima i jedna od četiri dislocirane prije samih događanja u Omišu.

Do natjecateljskih razračunavanja u srpnju slijedi Večer klapa uz diskretnu pratnju instrumenta u Vodicama, pa Večer debitanata u Bolu, te konačno Susret mješovitih klapa u Opuzenu.

Povezani članci

Who's Online

We have 106 guests and no members online