Dugi Rat Unplugged: Najhladniju subotu proveli bez struje

uz šterikeStanovnici Orija, Maloga Rata i dijela Dugoga Rata veći su dio subote provel bez električne energije. Kvar je, obaviješteni smo iz 'Elektrocetine', nastao na jednom od stupova tamošnjega dalekovoda, relativno brzo je, rekoše nam, i popravljen, no s ponovnim uključenjem u strujnu mrežu se kasnilo jer su se tehničari zbog snježnih nanosa teško probijali do trafostanica. Najgore je bilo obiteljima s malom djecom. Veselje zbog prvoga snijega vrlo je brzo zamijenila briga, a potom i opravdana ljutnja ....

DUGI RAT UNPLUGGED

Najhladniju subotu proveli bez struje

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


popravak kvara- Meni je trafostanica praktično pred kućom, no ja satima nisam vidjela da itko dolazi. Smrzajemo se, čitava je familija pod dekicama, najradije bismo nekud otišli, ali kako kad se nigdje ne možeš maknuti - kaže nam Marija Juričić. Najgore je bilo obiteljima s malom djecom. Veselje zbog prvoga snijega vrlo je brzo zamijenila briga, a potom i opravdana ljutnja.

- Kvar je nešto na što čovjek ne može utjecati, ali mi nije jasno da se na popravak toliko dugo čeka. Da je ovo neko zabito selo, još bih i razumjela, ali ovako to mogii samo pripisati aljkavosti i nepripremljenosti za zimu koja je, da stvar bude još gora, danima unaprijed bila najavljivana. Zbog toga bi netko morao odgovarati! - rezolutna je mlada mama Petra koja je s tromjesečnim sinom noć dočekala uz susjedovu peć na drva.

Onima koji nisu bili njene sreće nije preostalo ništa drugo nego da se stisnu jedni uz druge i dobro zamotaju.

bez struje u Dugom Ratu

Bilo je, međutim, i onih koje prekid u isporuci električne energije, i to na najhladniji dan u ovome stoljeću, i nije toliko zabrinuo. Bio je to samo razlog više da se s ekipom okupe na kominu te kombinirajući vatru s vatrenom vodicom dobro zabave.

Povezani članci

Who's Online

We have 105 guests and no members online