Na prvenstvu Dalmacije u balotama ekipa 'Jesenica' se nije baš proslavila

balotaši JesenicaNije nam baš išlo... Zapelo nam je par balota, ali nema veze, sad je na redu ugodno druženje, a dabas svakako dolazimo gledati finale – veli Romeo Tomaš, jedan iz balotaške ekipe Jeseničana nakon poraza na splitskoj Rivi, za vrijeme nedavnog prvenstva Dalmacije u balotama. Naime, mnogi će se složiti sa mnom, kada kažem da nije sramota izgubiti od boljega. Odnosno ako se na takmičenju nalazi tridesetak ekipa, sve one će biti poražene osim jedne, najbolje ekipe. No, ovdje, kada je u pitanju ekipa Jesenica, na ovo takmičenje su došli nespremni, neorganizovani ili neselektirani pojedinci, koji nisu bili ravni ostalim ekipama. Sad se neki opravdavaju činjenicom da je teren bio loš i neprikladan za ovako veliko takmičenje. A kako nije bio loš pobjednicima? ...


ZAKAZALI MEŠTRI O BALOTA

Na prvenstvu Dalmacije u balotama ekipa 'Jesenica' se nije baš proslavila

Gdje su ti veliki igrači, koji kod kuće znaju pobijediti i najbolje i najveće ekipe, a u gostima se osramote već u prvoj utakmici?

Tekst i snimke:
Davor Grgat

I na to pitanje mnogi će naći odgovor, kako je za druge (pobjedničke ekipe) teren odgovarao a za poražene nije? Nije shvatljivo kako su Jeseničani, koji inaće slove kao vrsni i dobri igrači balota, a k tome i dobri organizatori – je li to samo pitanje kada igraju u Jesenicama, a što je sa svim ostalima – nikako nam nije jasno. 

balote

Prisjetimo se da se već dugi niz godina, turniri u balotama  priređuju u Jesenicama, na kojima zna sudjelovati i preko 80-tak ekipa iz cijele Dalmacije, pa čak i susjedne BiH, od kojih ponekad  pehar kao najboljoj ekipi  se dodjeljuje, baš ekipi domaćina – Jesenica, a na netom završnom prvenstvu Dalmacije u balotama, priređenom na splitskoj rivi, ta ista ekipa (iako ne i isti igrači), nije u stanju ne samo što nije nikoga pobijedila, već je na prvoj stepenici posklizla sa 12-1.

balotaši Jesenica

Gdje su ti veliki igrači, koji kod kuće znaju pobijediti i najbolje i najveće ekipe, a u gostima  se osramote već u prvoj utakmici?

Zašto se nije na osnovu dugogodišnjeg iskustva, kada se je znalo nekoliko  mjeseci unaprijed za ovo prvenstvo, nije sastavljala ekipa, koja bi ako ne ništa drugo, ali barem kada je već nastupila da se što je moguće dostojnije i oprosti, odnosno da ne ispadne već na prvoj utakmici, nego da se bori sa više ekipa, te na taj način njen rejting bi bio znatno bolji i na domaćoj sceni.

balotaši Jesenica

Ako ne ništa drugo, a takvo mišljenje sam zastupao i prije godinu dana, predlažem  da gospoda u Boćarskom klubu „Jesenice“ ozbiljno shvate ovaj poraz, te da dogodine nastupe sa igračima koji mogu ostvariti bolje rezultate.

Povezani članci

Who's Online

We have 428 guests and no members online