Rukomet (M): Dobra igra i poraz za kraj polusezone

RK HDRK METKOVIĆ 2 - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  25:23 (12:9). Dobar domaćin, zadnja utakmica u sezoni i 3 sata putovanja.To je sve bilo natrpano u glavama dragovoljaca. Krenuli smo ujutro u 8:30, odmarali se uz ugodnu vožnju i stigli u Metković oko 11. Metković se pojavio u mladom sastavu bez ijednog iskusnog igrača. No, to je bilo krivo procijenjeno. Pa ajmo vidit šta je bilo na utakmici ...

Metković, 6.12.2008. Sportska dvorana Metković
2.HRL-jug, 11. kolo

RK METKOVIĆ 2 - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 25:23 (12:9)

Piše: Vjeko Vuković / rkhd.hr

Metković se pojavio u mladom sastavu bez ijednog iskusnog igrača. No, to je bilo krivo procijenjeno. Metkovčani su se pokazali kao solidna ekipa, jako brza i fizički dobro pripremljena. Pokazuju to od 1. minute.


Jako začuđeni dragovoljci ne odustaju već odgovaraju  na njihovu dobru igru. U prvom poluvremenu su bolji Metkovćani. Pobjegnu na 2 gola razlike, mi izjednačimo, a oni opet na +2. I tako cijelu utakmicu.

Svejedno, borbe je bilo, a to je najlijepše za vidit. Sa strane dragovoljacapoznati pozdrav“ se čuo čak 4 puta u 60 minuta. Na kraju prvog poluvremena domaćini odlaze sa +3.

Drugo poluvrijeme je bilo puno borbenije. U 50-oj minuti je bilo 21:22. Tad smo pomisli da je to to odnosno da smo nadomak pobjedi. Onda je uslijedio pad koncentracije, ozljeda dotad odličnog Bibe, nekoliko promašenih zicera, što mladi metkovci kažnjavaju brzim kontrama i opet odlaze na +3 tj. ponovilo se ono što se ponavlja cijelu utakmicu.

Na kraju je rezultat 25:23 na stranu domaćina.

Probudio se naš uspavani Antonio Ivanišević i zabio 6, veoma bitnih, golova! A tu je i Pivac, koji je nakon „zimskog sna“ zabio 4 gola, a i Bušić je bio odličan na golu.

Iako smo izgubili, još jednom se pokazalo da kad se borimo, možemo pobijediti i najtežeg protivnika.

U subotu nam je nedostajalo samo malo koncentracije u završnici. Da smo i mi pobijedili nebi bilo nezasluženo, a ovako nam ostaje samo čestitati domaćinu i publici koja je po završetku susreta obje ekipe ispratila pljeskom.


RK Metković 2:
Z.Zloić(4), A.Marić(5) ,J.Bajo, J.Vidović, Z.Vego, N.Dominiković(1), A.Pehar(1), A.Raič(1), Z.Kaleb(2), Z.Brnas(3), V.Koncul(4), B.Vučković, Ž.Jurković, T.Matić(4).

RK Hrvatski Dragovoljac:
M.Plazibat, M.Perić(3), A.Ivanišević(6), J.Ivanišević, M.Skender(2), F.Pleić(4), V.Vuković, S.Čulić, A.Bušić, T.Tokić(3), V.Jerčić, M.Štrljić(1), M.Pivac(4), A.Čizmić.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 176 guests and no members online