Ragbi: Rumunjski profesionalci su prejaki

ragbiRK NADA - SCM Stiinta Baia Mare  3:22 (0:10). Borba dostojna finala European Clubs Trophy! Stari plac podrhtavao je od snažnih  duela i bespoštednih okršaja za svaki centimetar igrališta. Ragbijaši Nade pružili su iznenađujuće snažan otpor favoriziranim gostima iz Rumunjske i navijestili neka nova vremena u splitskom i hrvatskom ragbiju. Nada je odolijevala udarima gostiju do 25 minute susreta kada  zgoditak postiže Ionut. Domaći igrači daju sve od sebe  te po teškom i blatnjavom terenu snažno parira gostujućoj momčadi. Stiinca u 32. minuti ponovno probija obranu domaćih i preko Ioana stižu do 0:10. Početkom drugog poluvremena Rubelj iz kaznenog udarca smanjuje na 3:10. Nada pokušava iznenaditi goste ...

RAGBI

RK NADA  - SCM Stiinta Baia Mare 3:22 (0:10)

Piše: Petar Lerotić / RK Nada
Izvor: RK Nada

Nada pokušava iznenaditi goste ali nikako ne uspijeva realizirati prodore Tvrdića i Matića i izjednačena  borba traje do 60 minute susreta. Gostujući trener uvodi nekoliko svježih igrača i pojačava pritisak na domaću obranu koja popušta u 59 minuti susreta kada zgoditak postiže Mihai. Za tren popušta koncetracija domaćih igrača i gosti to vješto koriste preko Cristiana u 65 minuti nakon čega  uspješno za konačnih 3:22 pretvara Iounut.

Ragbi scrum

Unatoč porazu domaće momčadi (prvom nakon tri godine!!) 2.000 gledatelja su pljeskom ispratili obje momčadi s terena  nagradivši ih za izvanrednu sportsku predstavu.

Gostima čestitke na zasluženoj pobjedi a domaćim igračima priznanje za hrabrost i požrtvovnost te konačno vrlo dobar rezultat, objektivno sagledavajući činjenice o različitim uvjetima rada i razlici nivoima ragbija koji se igraju u Hrvatskoj i Rumunjskoj (Rumunjski ragbijaši su profesionalci, a Splićani amateri, op.ur.). 

Svaki poraz boli ali domaći igrači mogu biti ponosni na ostvareni rezultat u Splitu. Vjerujemo da će Nada i u uzvratu u Rumunjskoj za sedam dana pokazati da je zrela za novi kvalitativni iskorak i susrete s ponajboljim europskim momčadima.

ragbi RK NNada SplitRK NADA:

Slijepčević, Čulić, Borozan, Rubelj 3, Vrzić, Marčić, Dražina, Buzov, Tvrdić, Sekovanec, Draganić, Olujić, Burazin, Popović, Matić, Milanović, Ondini, J. Jerčić, Vukušić, Antić, Plazibat, Tomić-Ferić i G.Jerčić.

SCM Stiinta Baia Mare:

Balan, Rusu, Barie, Danila, Hristache 5, Stica, Ene, Macovei 5, Podea, Ailenei, Pop 5, Dinis 5, Gavriloiaia, Botezatu I, Niacsu, Gorun, Ursache, Rosca, Buzatu, Dico, Botezatu D., Budusanu I 2,  Botezatu B.

Povezani članci

Who's Online

We have 235 guests and no members online