Petra Martić ispustila finale

Petra MartićTenisačica s Duća Petra Martić nije se uspjela plasirati u prvi finale u karijeri na nekom WTA turniru. U polufinalu WTA turnira u Kopenhagenu bolja je od nje bila češka tenisačica Lucija Šafarova sa 1-6, 6-4, 6-2. Meč je trajao jedan sat i 57 minuta, a Martić je izgubila dobiveno. Hrvatska tenisačica je razbijala suparnicu set i pol. Dobila je prvu dionicu sa 6-1, dok je u drugom, s dva breaka, vodila 4-1. No, u tom trenutku se meč potpuno okrenuo. Martić je stala s dotadašnjom igrom, te je do kraja meča skupila samo dva gema (nažalost, oba u trećem setu). Šafarova je dobila drugi set sa 6-4, dok je u trećem od 2-2 odjurila do 6-2 ...

TENIS

Piše: Totalsport, Jutarnji List

tenisMala mogućnost povratka za Martić se otvorila u posljednjem gemu meča, kod 5-2, kada je imala, ali nije iskoristila, niti jednu od četiri break-prilike.

Statistika na kraju meča pokazuje potpunu izjednačenost, pa je tako Šafarova osvojila samo četiri poena više (89-85). Obje su igračice napravile po šest break-gemova, s tim da je Čehinja imala 15, a Martić 13 break-prilika.

Inače, prije ovog meča u Kopenhagenu Martić i Šafarova su igrale jednom. Tada, 2009. godine na zemlji Budimpešte, Martić je pobijedila 7-6(5), 6-0.

Povezani članci

Who's Online

We have 570 guests and no members online