Orkan - Knin 20:24

RK OrkanRK ORKAN – ŽRK KNIN  20:24 (11:9). Pomalo sa zebnjom su dugoratske rukometašice otišle u Solin odigrati prvenstvenu utakmicu sa Kninjankama. Naime, od početne šestorke u terenu nedostajale su nam Antonija Voloder, Božana Caktaš i Maja Tukić. Kada tomu dodamo i glavobolju Kate Grubiše, onda je ta zebnja i razumljiva. Ali, trener Zlatko Grubiša nam je rekao da se od nas u rezultatskom smislu ništa ne traži, već samo da igramo onako kako najbolje znamo. A da samo znate kakva je to igra bila! Dobro, kliknite na link za nastavak i brzo će te to saznati ...


2.HRL-jug, 20.kolo

Poraz uz vedar pogled na budućnost

Solin, GSD Solin, 16.04.2011., 
Gledatelja 40 i Armi

RK ORKAN Dugi Rat – ŽRK KNIN Knin  20:24 (11:9)

Izvor: rkorkan.com

Gošće su praktički od druge minute pa sve do kraja igrali flastera na Raki. Međutim, u prvom poluvremenu im to nije pomoglo... Mladena je praktički zaključala gol tako da joj niti iz kontre, krila niti iz penala nisu mogli dati gol. 

Vanjska linija, Mirje i Marina Šćurla, funkcinirala je kao da godinama igraju zajedno, tako da su protivnice bile prisiljene raditi penale na njima koje je izvrsna Mirje sigurno realizirala. A ono što nije prolazilo kroz sredinu sigurno su realizirale Žiža i izvrsna Luce na desnom krilu. Svoj doprinos je dala i Ivana Banović na pivotu.

rk Orkan - rk Knin

Takvom igrom pri samom kraju poluvremena rezultat je bio 11:7 za nas. Da nisu i prije i nakon toga uslijedile tehničke greške u vidu dodavanja baluna u ruke Kninjankama, rezultat je mogao biti i povoljniji od konačnih 11:9 na kraju prvog  poluvremena.

Nakon očite "jezikove juhe" trenera gostiju Arapovića u pauzi, mlade i poletne Kninjanke predvođene Galić i Čubelić su mnogo odlučnije ušle u nastavak utakmice. Tako su nas serijom 0:7 ubrzo stigle.. i prestigle. Najveći razlog tome leži u činjenici da smo ipak imali mali broj igračica na raspolaganju, dok su oni učestalim izmjenama napravile jaki pritisak na nas.

Ipak, u tom drugom poluvremenu, možda i najbolja igračica ne samo tog poluvremena već i utakmice je bila sigurno Vinka Mimica. Svojim stalno aktivnim napadom na protivničku zonu koja je rezultirala sa dva postignuta pogotka i dva dosuđena sedmerca (sa jednim isključenjem) te dvije asistencije bila je naprosto nerješiva zagonetka za protivničku obranu. A kada znamo da joj je igra u obrani i inače odlična onda se s pravom možemo složiti sa prethodnom konstatacijom.

Na kraju, moramo reći da je rezultatski utakmicu ipak presudila činjenica da smo imali premali broj igračica da bismo se u istom tempu cijelu utakmicu kvalitetno nosili sa mladim i kvalitetnim Kninjankama. A njima ova pobjeda sigurno mnogo znači u borbi za četvrto mjesto.

A nama? Nama je ovo jedan poraz koji nam s obzirom na prikazano na terenu  daje nadu u vedriju i bolju budućnost. Jer, kada se Mladena ustali i počne cijelu utakmicu ovako braniti, kada Luce (kakav eret ta cura ima?!? bravo!) bude malo koncentriranija kod kontri i u fazi obrane, kada proradi i Marina Šćurla sa svojim dalekometnim projektilima, kada Žiža i Jele  budu malo konkretnije i pažljivije, uz povratak onih koje su nedostajale i već tradicionalno odličnih Mirje, Rake i Kate svjetlija rukometna budućnost nam se smiješi.

rk Orkan - rk Knin

I još nešto: od slijedećeg kola nam se priključuje "kraljica obrane" Marina Banović! I ovako smo ekipa koja prima najmanje golova, a što će tek dogodine biti...

RK ORKAN
Delić (16 obrana), Šćurla 1 (1), Bilić, I. Banović 2, Čulić 2, M. Ercegović 8 (5), V. Mimica 2, Čikotić, Grubiša (5 obrana), Balić, Žižić 1, Podgornik, L. Ercegović 4, Ribičić
Trener: Zlatko Grubiša

RK KNIN
Barišić, Serdarušić, Čarić 3, K. Gambiroža 2, Pil, Slipčević, Palavra, Čajkušić 4 (1), Čarić 1, T. Gambiroža, Elez, Galić 7, Čubelić 6 (1), Dadić 1
Trener: Mario Arapović

Povezani članci

Who's Online

We have 111 guests and no members online