Metković - Orkan 22:25 (i nek nam živi, živi rad!)

RK OrkanŽRK METKOVIĆ - RK ORKAN  22:25 (11:10). 1. Svibnja. Praznik rada. E, upravo tako smo ga i proslavili: praznički i udarnički! Sve se skupilo u ovoj utakmici.. Nakon dugog grintanja i ribarskog pregovaranja naše "Katice za sve", legendarnog Đankija sa domaćinima iz Metkovća, ipak smo upravo na taj praznik morali otići u Metković. A nije nam bilo lako! Mladena, Žiža i Čika su se krizmale (čestitamo!), Šćurli i Vinki su se braća krizmala, Kati Grubiši je i praznik rada radni dan, Ivana Banović se pripremala za državnu maturu (sretno!)... Još kada smo vidjeli da u "Duće-busu" iz nepoznatih razloga nije bilo Diane, Jele, Karle i Luce (šuška se da ih je predsjednik zbog toga odmah suspendirao!?!), ali da se Kate nekim prvomajskim čudom ipak pojavila, te da nas je put Metkovića krenulo svega osam (8!) igračica, nije nam bilo lako ...


2.HRL-jug, 21. Kolo

Metković, Gradska dvorana, 01.05.2011.
Gledatelja: Armi i barem još 30 Hajduka

ŽRK METKOVIĆ - RK ORKAN  22:25 (11:10)

Izvor: rkorkan.com

I tako, dok drugi "prazniče" i banče, mi smo u krnjem sastavu morale ići "raditi"! Još nas je cijelim putem pratila kiša koja je samo pojačala tu pomalo sumornu atmosferu. Ali, kada je Kate u svlačionici stavila patiku nasred prostorije i rekla: "Cure, ja sam danas zbog kluba uzela slobodan dan i time se odrekla 300 kuna, ukoliko izgubimo sve ćete svojim „dobrovoljnim“ prilogom u ovu patiku to nadoknaditi", u tren je raspoloženje promijenjeno.

Na teren smo izašle odlučne da damo sve od sebe. Još kada je trener rekao da igramo bez ikakvog rezultatskog opterećenja, ali da ne izgubimo obraz, Metkovke jednostavno nisu više imale šanse. Što ti je Grubišina motivacija na kvadrat! Ma koji Mourinho... Nakon početnog ispitivanja snaga vrlo brzo smo povele 6:3. Ali, isto tako nakon isključenja jedinog golmana Kate, domaće igračice su nas stigle i u igri gol za gol na odmor otišle sa jednim golom prednosti. I onda opet ta spasonosna svlačionica.

Ohrabrile smo jedna drugu i odlučno krenule u nastavak. Predvođene u napadu nezaustavljivom Tonkom (rekordnih 8 golova; zarađena večera – Leo minjaj Eure!) i probuđenom Božanom (šut 6 od 8, 7 asistencija), a u obrani Kineskom zidom čija je prva kula bila odlična Rake (eto što znače visinske pripreme u Njemačkoj!) uz standardno odlične Mirju, Katu (12 obrana) i nešto manje Maju, Metkovke nisu imale nikakve šanse!

Posebno izdvajamo Marinu Banović, već u prošlom kolu najavljeno pojačanje. Ona je na Uskrs napunila 14 godina (još jednom čestitamo) i ovo joj je bila prva utakmica za seniorski sastav. Prva.. i to kakva!?! U obrani standardno neprelazna, a u napadu 4 gola od 5 šuteva!?! Premijera iz snova! Bravo Marina!

Na kraju smo sretne zbog pobjede predvođene Đankijem zapjevale i zaplesale na centru dvorane. Vrlo brzo su nam se priključili i ostali iz Uprave i pratnje, kojih je bilo više nego nas igračica. To zajedničko veselje i "praznikovanje rada" se nastavilo i na večeri gdje smo vrlo brzo nadoknadile izgubljene kalorije. Osam žena u Metkoviću! Mora da je domaćima to parilo kao sto žena na vrh Mosora! Eto, tako smo veselo i sretno radno i nezaboravno proslavili 1. svibnja ...

Uff, skoro da zaboravim: sve iznesene podatke smo prepisali iz "Laserski precizne statistike" koju je uz pomoć jedno 5,6 "Priručnika" i najmanje dva pravilnika vodio Armi! Stoga mu ovim putem još jednom zahvaljujemo!


ŽRK METKOVIĆ

A. Paponja, Borovac, Sršen 1, Buntić 9 (5), M. Paponja, Križanović 1, Obšivač, Grmoja, I. Paponja 2, Kuran 4, I. Pehar, Vekić 4, A. Pehar 1
Trener: Mate Nikolić

RK ORKAN
Voloder 8, Banović 4, Čulić 1, Ercegović 5 (2), Tukić 1, Grubiša, Caktaš 6 (1), Ribičić
Trener: Zlatko Grubiša

Povezani članci

Who's Online

We have 2225 guests and no members online