Špiro, demonstriraj nam što si naučio u 'Nomi'

špiro pavlićDanski restoran "Noma" treću je godinu zaredom proglašen najboljim restoranom na svijetu u prestižnom izboru britanskog časopisa "Restaurant". Kopenhaški restoran vlasnika i 'chefa' makedonskog Albanca Renea Redžepija (34) proglašen je najboljim po ocjenama više od 800 kulinarskih stručnjaka iz svijeta. Ove se zime u "Nomi" usavršavao i naš mladi sumještanin, već nadaleko čuveni meštar od kužine i lipe spize - Špiro Pavlić. Još kad bi u bratovoj konobi za uvijek gladnu ekipu demonstrirao što je tamo naučio ...

GASTRONOMIJA

Danski restoran 'Noma' ponovo najbolji na svijetu

Izvor: Hina

Rene Redžepi je primajući nagradu izjavio da je oduševljen što je njegov restoran proglašen najboljim po treći put, rekavši da mu je glavna filozofija stvoriti ukusnu hranu koristeći se lokalnim namirnicama.

Rene Redžepi, Noma

Redžepi je je veleposlanik Novog nordijskog prehrambenog programa koje je ustanovilo nordijskog vijeće ministara, a na čelu "Nome" je od 2003. godine. "Noma" je smještena u obnovljenom starom brodskom skladištu u kopenhaškoj luci i uređena je u starom nordijskom duhu.

U njoj se služi mjesni specijaliteti, a gurmani je obožavaju zbog menija na kojem se nalaze, među ostalim, odresci arktičkog goveda s kruškama, dimljene koštane moždine, ježinci s koprom, konjski jezik (vrsta ribe plosnatice iz Atlantika).

Povezani članci

Who's Online

We have 219 guests and no members online