Predrag Šimić: Dođite u Dugi Rat, Orkanu u posjet

Moje ime je Predrag Šimić, možda Vam to ništa ne znači, možda i znate za mene, ako ste pratili nogomet, a i čitali neke druge rubrike u kojima se moje ime pojavljivalo zbog čega danas ispaštam. Novinar Slobodne Dalmacije Ivan Ugrin okaljao me u izvještaju na sportskim stranicama s Dalmatinko cupa 2017., natjecanja na kojem je igralo 1350 mladih nogometaša iz pet zemalja, a u čijoj sam organizaciji sudjelovao. I onda se pojavi gospodin Ugrin, iskoristi prostor Slobodne Dalmacije, jer mu sin, koji je po onome što sam vidio dobar i talentiran vratar, nije dobio nagradu na Dalmatinko cupu. U svom tekstu iznio je niz neistina, odnosno nije napisao niti jednu istinu osim kratkog osvrta da je Dalmatinko cup bio dobro organiziran. Osim mog imena, vadeći neke detalje iz prošlosti koje je iskopao negdje po internetu, okaljao je i ime Orkana iz Dugog Rata, malog ali poštenog kluba optužujući ga da vara. Slobodan sam pozvati gospodina Ugrina da dođe u Dugi Rat na jedan od treninga tih naših dječaka za koje je naveo da su stariji od godišta s kojim se natječu i vidi što radimo. Možda i napiše štogod o generaciji koja igra odličan nogomet i pobjeđuje sve odreda..

Poruku Predraga Šimića, objavljenu u Slobodnoj Dalmaciji, u nastavku prenosimo u cijelosti..

REAKCIJA

Dođite u Dugi Rat, Orkanu u posjet

Piše: Predrag Šimić

predrag šimićMoje ime je Predrag Šimić, možda Vam to ništa ne znači, možda i znate za mene, ako ste pratili nogomet, a i čitali neke druge rubrike u kojima se moje ime pojavljivalo zbog čega danas ispaštam. Novinar Slobodne Dalmacije Ivan Ugrin okaljao me u izvještaju na sportskim stranicama s Dalmatinko cupa 2017., natjecanja na kojem je igralo 1350 mladih nogometaša iz pet zemalja, a u čijoj sam organizaciji sudjelovao.

Izvadio je neke moje grijehe iz prošlosti za koje sam snosio sankcije, grijehe koji su mi preokrenuli i zagorčali život iako sam znao i oduvijek tvrdio da nisam kriv, ali bio sam razapet. Ispaštao sam i financijski, patila je moja obitelj premda su svi oko mene znali da to nisam zaslužio.

Nakon svega što sam prošao RNK Split me vratio u klub, povjerio mi rad s mladima, radio sam video analize tadašnjem treneru prve momčadi Zoranu Vuliću. Od tih trenutaka radim dnevno 22 sata; u međuvremenu sam položio trenersku PRO, A i B-licenciju, uložio u svoju edukaciju oko trideset tisuća eura, završio fakultet menadžerstva u sportu, radio u kampovima na ovim prostorima koje je organizirala Barcelona.

Paralelno s tim nastavio sam s amaterskom igračkom karijerom, kao zamjenik kapetana NK Orkan iz Dugog Rata uveo u Treću ligu. Kada sam došao kao igrač i kao trener u Orkan, bilo je petnaestak dječaka na treningu, a danas imamo zavidan broj igrača, a naši najmlađi pobjeđuju na većini turnira, pobjeđuju i veliki Hajduk. Gdje god se pojavo, slove kao fini, kulturni, uredni, fair-play igrači. U međuvremenu sam se uključio u ogranizaciju Dalmatinko cupa, najvećeg turnira za djecu na ovim prostorima.

I onda se pojavi gospodin Ugrin, iskoristi prostor Slobodne Dalmacije jer mu sin, koji je po onome što sam vidio dobar i talentiran vratar, nije dobio nagradu na Dalmatinko cupu. U svom tekstu iznio je niz neistina, odnosno nije napisao niti jednu istinu osim kratkog osvrta da je Dalmatinko cup bio dobro organiziran.

Moja kćerka je u vrijeme tih događaja o kojima je pisao gospodin Ugrin imala dvije godine, supruga i ja smo je štitili koliko smo mogli, a danas ima osam godina i susreće se s pitanjima vršnjaka i vršnjakinja “što ti ovo tata radi” koji joj pokazuju Slobodnu Dalmaciju s tekstom gospodina Ugrina.

Osim mog imena, vadeći neke detalje iz prošlosti koje je iskopao negdje po internetu, okaljao je i ime Orkana iz Dugog Rata, malog ali poštenog kluba optužujući ga da vara.

Pioniri Orkana

Slobodan sam pozvati gospodina Ugrina da dođe u Dugi Rat na jedan od treninga tih naših dječaka za koje je naveo da su stariji od godišta s kojim se natječu i vidi što radimo. Možda i napiše štogod o generaciji koja igra odličan nogomet i pobjeđuje sve odreda.

Povezani članci

Who's Online

We have 597 guests and no members online