Foreign Office nije savjetovao Britancima da izbjegavaju Hrvatsku

Britansko ministarstvo vanjskih poslova svojim građanima nije savjetovalo da izbjegavaju bilo koji dio Hrvatske, već da u toj zemlji postoji latentna teroristička prijetnja i organizirani kriminal, no da je u njoj stopa kriminala niska, a nasilan zločin rijedak, objavilo je u četvrtak britansko veleposlanstvo u Zagrebu. Veleposlanstvo je priopćenjem reagiralo na tekst BBC-jeva novinara Matta Prodgera  Clanak "Croatia cursed by crime and corruption" i "Is Croatia in grip of the Mafia?", u kojem se on poziva na sigurnosnu procjenu Hrvatske iz britanskog Foreign Officea (FCO). Za BBC-jevo izvješće hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković rekao je da je "neutemeljeno" i "zlonamjerno"...

HRVATSKA SIGURNO TURISTIČKO ODREDIŠTE

Hrvatska je popularno i sigurno turističko odredište Britanaca

" U Hrvatskoj se kaže da je Italija država koja ima mafiju, a da u Hrvatskoj imamo mafiju koja ima državu "

Goran Flauder, hrvatski novinar     


Izvori: HINA, Dalmacija news

CBSHrvatska je svake godine popularno turističko odredište za desetke tisuća britanskih turista, a nedavno je britanski veleposlanik u Hrvatskoj posjetio nautički sajam u Splitu - "Croatian Boat Show" i tom prigodom hvalio ljepote hrvatske obale te izrazio želju da osobno proputuje Hrvatskom.

"Na žalost, točno je da su se prošle jeseni dogodila dva silovita napada u Zagrebu, uključivo i napad autobombom, koji su se tada povezivali sa skupinama organiziranog kriminala", piše britansko veleposlanstvo.

"Snažno podupiremo to obećanje i britanske i hrvatske vlasti zajednički rade u borbi protiv takva kriminala u svim njegovim oblicima", navodi se u tekstu priopćenja.


Ozbiljni savjeti za putovanja

"Vrlo ozbiljno dajemo savjete za putovanja koji se temelje na objektivnoj procjeni opasnosti za britanske državljane i dajemo im potrebne obavijesti na temelju kojih oni donose vlastite odluke o putovanju u neku zemlju", piše veleposlanstvo u priopćenju.

Ta informacija, međutim, sadrži i cjelovit kontekst, ističe veleposlanstvo te izražava uvjerenje da je savjet za putovanje u Hrvatsku ispunio sve te kriterije.

Povezani članci

Who's Online

We have 407 guests and no members online