Čudo u Ribnjaku: Jure Žilić falija penal

nk omišNK OMIŠ – NK USKOK  1:0 (0:0). Solidna predstava Omišana u kojoj je domaćin ponovno izvukao sva tri boda. Iako rezultat to ne sugerira, Omiš je bio konkretniji i aktivniji, dok su se gosti mučili da bi došli do vrata Škorića tijekom većine susreta. U 10. minuti jedna nesvakidašnja pojava na nogometnim utakmicama. Naime, Tonči Žilić je zabio pogodak, sudac je pokazao na centar, međutim nakon protesta gostujućih igrača i konzultacije sa pomoćnikom, gol je poništen i dosuđeno je igranje rukom Žilića. U 26. minuti jedanaesterac za domaćina, ali Marko Odža je dobro pročitao kuda će Jure Žilić pucati i obranio. Ni najstariji kroničari ove igre ne sjećaju se kad zadnji put Orijanin nije uspio zabiti s jedanaest metara. Lako može biti da mu je ovo i prvi "službeni" promašaj u dugoj karijeri... Iako gosti s Klisa nisu imali nijednu pravu priliku u napadu na odmor su otišli sa 0:0 ..

OMIŠ

Stadion Anđelko Marušić Ferata. Gledatelja 200.

NK OMIŠ – NK USKOK 1:0 (0:0)

Piše: Ivan Vulić
Izvor: Sportske Novosti

ivan šarićU 55. minuti najbolja prilika za Omiš, Jure Žilić izvodi aut, Ivan Šarić odlično prima loptu u protivničkom 16-ercu i puca iz okreta, ali lopta prolazi centimetrima od vratnice.

Jedini pogodak na utakmici dogodio se u 71. minuti kada dolazi do konfuzije između igrača Uskoka, Čalete i Odže. Nakon kornera J. Žilića, Čaleta je iz neposredne blizine svojega gola uspio lobovati Odžu i taj autogol je odlučio utakmicu.

Pred kraj su gosti ipak pojačali tempo i izveli jedan opasan udarac iz indirekta, no Škorić je sačuvao svoju mrežu.

STRIJELCI: 1:0 Čaleta (71. min) (autogol)
IGRAČ UTAKMICE: Frane Pivčević

Jure Žilić

NK OMIŠ:

Škorić 6.5, Jakovčević 7, Kuvačić 6 (od 58. Neves 6.5), T. Žilić 6.5, Pivčević 7, Špaleta 7, Čavar 7 (od 72. Janković /), Biuk 6.5, Šarić 6.5, J. Žilić 6.5, Peković 6 (od 45. Vučemil 6)
Trener: Goran Šušnjara 6.5

NK USKOK

Odža 6, Vuković 5.5, Mikuličić 6, Buljubašić 6.5, Radić 6, Grković 5.5, Turić 5.5 (od 75. Grubišić /), Glavina 6, Kordić 5.5 (od 65. Guvo 6), Čaleta 5.5, Aničić 5.5 (od 80. Dugeč /)
Trener: Hrvoje Radić 6.5

Sudac: Stipe Zec (Split) 6
Pomoćnici: Božinović (Split) i Nejašmić (Split)

Povezani članci

Who's Online

We have 775 guests and no members online