Rukomet (M): S mladim snagama kontra lidera

RK ZADAR EVA – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 34:26 (15:13). U popodnevnim satima krenula je mlada, ali neustrašiva ekipa rukometnih dragovoljaca u goste lideru 2.HRL-jug Zadru imajući u glavi samo pobjedu ili barem častan poraz (na uzmak se nije ni pomišljalo, osim možda navečer pred mješanim mesom i  umacima meštra Špira). Dobro raspoloženje se itekako osjetilo. Ali, uvijek ne može bit sve savršeno. Imali smo izostanak I.Pleića koji je krenuo na put, ali ga je ozljeda spriječila da nastupi, a nedostajali su još iskusni vratar Ivanišević, te Perić, Pivac i Skender, a ni Lazarušić nije mogao na put. Ipak trener Plazibat nalazi rješenje. U igru postavlja mlade uzdanice, većinom 90' godište ...

Zadar, SRC „Mocire“, 24.04.2008.
2.HRL-jug, 20.kolo

Piše: Vjeko Vuković / rkhd.hr

Prvih 15 minuta mladi dragovoljci se drže odlično! Junački! Stalno imamo 2 gola prednosti te odlične realizatore u napadu. Sjajna proigravanja vanjske linije odnosno Klarića, M.Plazibata i L.Perića i „spektakularne“ obrane našega vratara Čizmića dovode dragovoljce na čak +3 gola razlike.

I onda se dogodi ono što se u većini naših utakmica događa i to baš pred sami kraj. Veliki pad koncentracije i tehničke pogreške u napadu, zadrani to, naravno, koriste, te na poluvrijeme odlaze sa 2 gola prednosti odnosno 15:13.

U drugom poluvremenu stvari se bitno mijenjaju. Zadrani uzimaju stvar u svoje ruke i zbunjuju mlade dugoraćane. Žele pobjedu isto kao i dragovoljci, ali imaju dvije velike prednosti a to su iskustvo i uigranost.

Još veći pad u igri, razlika se povećavala i trebalo je utakmicu privesti podnošljivijem kraju. Loša statistika sedmeraca čak 3/7 i zadrani ostvaruju zasluženu pobjedu. Od igrača briljantni M.Plazibat ('93.godište) sa 9 golova i F.Pleić sa 6 golova.

RK ZADAR EVA:
M.Marača, N.Merhar(3), D.Surač(4), T.Škulić(1), N.Jeark(8), M.Valčić(1), K.Brkljača(5), T.Zelić(2), L.Plazina(2), I.Vučkovič, I.Mijolović(1), J.Peša(2), Š.Humbolt(6), I.Cota.

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC:
A.Čizmić, H.Vuković (2), V.Vuković, J.Klarić (3), I.Pleić, L.Perić (3), S.Čulić, J.Plazibat (1), M.Plazibat(9), V.Jerčić (2), F.Pleić (6), M.Terzić.

Povezani članci

Who's Online

We have 113 guests and no members online