FDK: Poznati sudionici završnica 53. FDK Omiš 2019.

Nakon tri izborne večeri 53. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2019. koje su održane 5., 6. i 7.  srpnja 2019. na trgu Stjepana Radića u Omišu, poznati su sudionici završnica prema ocjenama stručnog povjerenstva koje je radilo u sastavu: mo. Mojimir Čačija, Mićo Friganović, prof. Blaženko Juračić, mag.art. Marijo Krnić, i prof. Velebit Veršić.
Prolaz u završnicu kod ženskih klapa izborile su klape ORCA Split, LUŠE Split, ANKORA Podstrana, TERANKE Pula, PREŽENCA Zadar, SKONTRADURA Dubrovnik, FIGURIN Zagreb, STENTORIA Daruvar, MIRABELLA CZK OmiŠ i VENTULA Split.
Kod muških klapa završnicu su izborile klape VINČACE Novi Vinodolski, CONTRA Split, STINE Zagreb, BOŠKET Zagreb, VOKALISTI SALONE Solin, SEBENICO Šibenik, MUNITA Zadar, KORDA Lumbarda, FLUMEN Rijeka, ONEUM Omiš i KALETA Zadar.
Završnica ženskih klapa održat će se u petak 19. srpnja u 21 sat na trgu Sv. Mihovila, dok će se završnica muških klapa održati u subotu 20. srpnja u 21 sat, također na trgu Sv. Mihovila u Omišu. Obje večeri prenosit će Hrvatska televizija, ali nažalost ne direktno, već u odgođenom terminu iste večeri sa početkom u 22 sata.

Izvor: FDK.hr

Povezani članci

Who's Online

We have 335 guests and no members online