Kako iskoristiti fond od 50 milijardi eura

Seventh Framework Programme - FP7Hrvatski institut za tehnologiju i zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva organizirali su Info dan "Okvirni program FP7 ICT- hrvatska iskustva i mogućnosti". Novi okvirni program FP7 (Seventh Framework Programme) traje od 2007. do 2013. godine. Cilj je daljnja izgradnja Europskog istraživačkog prostora (ERA) u smislu znanja, rasta i razvoja. Ukupni proračun iznosi 50,5 milijardi eura. Sudjelovanjem u FP7, Republika Hrvatska potiče istraživanja za potrebe gospodarstva, konkurentnost i postizanje statusa regionalnog lidera u pojedinim sektorima ...

FP7 - Seventh Framework Programme

Izvor: HIT, FER

Predavači s FER-a, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina, Zamirneta i stručnjaci odjela Međunarodne suradnje Hrvatskog instituta za tehnologiju, sumirali su dosadašnje hrvatsko iskustvo u FP6 i FP7 programima te su objasnili sve mogućnosti koje znanstvenici i istraživači imaju u području korištenja europskih programa.

Okvirni program (FP) je glavni program Europske Unije za financiranje istraživanja i tehnološkog razvoja, koji je započeo 1984. godine, a do sada ih je bilo šest.

Povezani članci

Who's Online

We have 397 guests and no members online